Foto: Sorø Akademi og Soro sø

Vil du gerne vide mere om Sorøs historie?

Af Rdkp
30.03.23
Kunne du godt tænke dig at få en guidet oplevelse i vores smukke, nyrenoverede Klosterkirke – en af Danmarks smukkeste og største middelalderkirker?

Er du nysgerrig efter at komme ind bag murene på den smukke og majestætiske hovedbygning på Sorø Akademi, som normalt er lukket for offentligheden?

Så har du chancen nu, hvor Sorø Bykontor, Sorø Klosterkirke og Sorø Akademi igen er gået sammen om at tilbyde en spændende 1½ times rundvisning.

Tag med på denne historiske rejse – og hør om dygtige munke der startede det hele, om kongesønner og nogle af Danmarkshistoriens kendteste kunstnere.

Undervejs fortæller vores dygtige guide med stor viden og indgående lokalkendskab om bl.a. Absalon, Holberg og B.S. Ingemann – og deres betydning for Sorø. Og du kan nyde de smukke historiske lokaler på Akademiet og se skønne kunstværker af bl.a. Eckersberg og Jens Juel. 

-"Du kan bogstaveligt talt mærke historiens vingesus, når du går rundt i Sorø Klosterkirke og i de smukke lokaler på Akademiet. Det er vidunderligt at opleve den store interesse for vores skønne by. Vi er beriget med et helt unikt og smukt mix af natur, kultur og historie – som begejstret både os selv – og gæster fra nær og fjern.”

Det mix, kan man i øvrigt læse mere om – og blive inspireret til nye oplevelser – på https.//kultureninaturen.dk

Rundvisninger foregår fire søndage: 14. maj, 25. juni samt 3. + 10. september kl. 12.00 – 13.30 og koster kr. 110 pr. person. Børn under 12 år er gratis.
 

Bestil billetter her Byvandring | Sorø Bibliotek og Bykontor | Logget ind (soroebib.dk)