Sorø Bykontor lancerer fire tematiserede cykelruter i Sorø Kommune

Af elte
08.06.18
Kulturhistorie, motion og skøn natur. Nu er der mulighed for at kombinere alle tre, når Sorø Bykontor lancerer fire tematiserede cykelruter i Sorø Kommune.

Ruterne er specialdesignet så de dels formidler et historisk tema og samtidig går gennem et varieret landskab. Til ruterne er der også udviklet en hjemmeside og fire podcasts.

Kunne du tænke dig at vide lide lidt mere om Sorøs historie og samtidig få frisk luft og sved på panden? Så hop på cyklen og lad dig guide gennem Sorøs skønne natur, spændende personer og seværdigheder.

Sorø Bykontor har i samarbejde med Byråd og Kultur designet fire cykelruter, der går gennem et varieret stenalderlandskab, forbi middelalderens monumenter, igennem Holbergs land og forbi nogle af Ingemanns yndlingssteder. Alle fire ruter starter og slutter på Torvet i Sorø og kan kombineres undervejs, hvis man har lyst til det.

-Jeg har gennem flere år haft stor efterspørgsel på kort fra turister og borgere, som har ønsket at opleve vores smukke natur fra cyklen, fortæller Pernille Nygaard Simonsen fra Sorø Bykontor. –Det er en sjov og hyggelig måde at opleve området på, og man får alle duftene og årstiderne med, når man kører i det fri. Vi har bare ikke haft sådanne kort, forklarer Pernille.

Derfor sendte hun i efteråret en ansøgning til den pulje, som Byrådet havde afsat til medarbejderdreven innovation. Her fik hun tilsagn til projektet, men under forudsætning af, at den blev kombineret med to andre ideer om at lave en app og podcasts, der skulle formidle Sorøs kulturhistorie.

Det er der kommet fire spændende cykelruter ud af, som leder cyklisten gennem et udpluk af Sorø Kommunes seværdigheder, spændende personligheder og historiske perioder. Til ruterne hører også en app, der er udviklet specielt til projektet og fire podcasts, der går i dybden med de fire historiske temaer.

-Vi glæder os meget til at lancere ruterne tirsdag den 12. juni, fortæller Pernille, og håber at rigtig mange borgere og turister får lyst til at hoppe på cyklen og opleve noget af alt det, som Sorø Kommune har at byde på.

Fakta:

På hjemmesiden www.oplevsorø.nu finder du de 4 ruter og podcasts.

Kortene kan købes på Sorø Bykontor, og koster 40 kr. stk.

De fire podcast er produceret af Sarah Sander Laugesen fra Museum Vestsjælland og kulturformidler Birgitte Langsted og kan hentes via www.oplevsorø.nu.​