Bøger
Bøger

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:30
Pris
50 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
For voksne

Højtlæsningsgruppe for kvinder med brystkræft

30.05.24 - 27.06.24
Et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og Sorø Bibliotek

Højtlæsning for voksne er i de seneste år blevet populært – af gode grunde. Den form for højtlæsning, du kan opleve i denne gruppe, er bygget op om en metode, der kaldes guidet fælleslæsning. I guidet fælleslæsning bruges litteraturen som indgang til at dele perspektiver, oplevelser og livserfaringer i et trygt og gensidigt inspirerende fællesskab.

 

Hvordan foregår det?

Læseguiden læser en novelle og et digt højt, mens deltagerne sidder med teksterne i hænderne. Undervejs i oplæsningen bliver der holdt små pauser.

I pauserne undersøger gruppen sammen, hvad det stykke, man lige har læst, satte i gang af tanker og følelser. Teksten tilgås ikke med en traditionel analyse, men som springbræt og samlingspunkt for gode samtaler mellem deltagerne.

 

Fordybelse og fællesskab

Der skabes et særligt rum og et bånd mellem deltagerne i højtlæsningen og i samtalerne. Tempoet i læsningen er roligt og giver mulighed for at bemærke detaljer og for litteraturens indtryk til at sætter sig i kroppen. Når man læser sammen på denne måde, får man på én gang en meget umiddelbar og en dyb oplevelse af både litteraturen og hinanden som mennesker.

 

Første forløb løber over fem torsdage på følgende datoer og tidsrum:

30/5 kl. 10-11.30

6/6 kl. 10-11.30

13/6 kl. 10-11.30

20/6 kl. 10-11.30

27/6 kl. 10-11.30

 

Pris: 50 kr. for det samlede forløb på fem gange. 

Antal deltagere: Min 4 og max 10

 

Forplejning
Vi servere en kop te eller kaffe med lidt sødt.

Parkering
Der er gode parkeringsmuligheder omkring Sorø Bibliotek & Bykontor. På Storgade og torvet er det muligt at parkere i en tidsbegrænset periode. Derudover er det muligt at parkere i Munkevænget samt ved Holbergarkaden med indkørsel fra Rolighedsvej.

Handikaphensyn
Der er flere steder med handicapparkering i Storgade og to pladser ved biblioteksporten ind til Den Grønne Scene. Derudover er der automatiske døre ind til biblioteket og elevator op til læsesalen.