Bi i blomstereng
Bi i blomstereng

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Den Grønne Scene og Børnebiblioteket
Målgruppe
For børn
For børn

Sorø Summer - Opdag de vilde biers univers

10.08.24
Gå på opdagelse i de vilde biers univers med naturformidlerne fra Kongskilde Naturcenter, adopter en stenhumle og find ud af, hvordan du kan hjælpe de vilde bier

Oplev hvor fantastiske vilde bier er, når naturvejledere fra Kongskilde Naturcenter folder biernes verden ud på Grønne Scene. 
Efter dette arrangement ved du hvordan en vild bi ser ud helt tæt på, hvad den spiser, hvordan den sover, hvordan du kan servere dens livret derhjemme – og måske har du selv adopteret en stenhumle. 

På Den Grønne Scene kan du adoptere en vild bi, og få taget et portræt i vores bi-fotomat, få blomsterfrø så du kan så din bis livret. Med stereolupper kan du zoome helt ind på bierne og undersøge dem. Gå på opdagelse på den kæmpe bi-plakat og find din nye yndlings bi.
Og vil du høre endnu mere, har vi højtlæsning af bi-historier samt mulighed for at gå på bi-skattejagt indenfor på børnebiblioteket.

Du kan låne vores nye bi-rygsæk med hjem, hvis du vil hjælpe de vilde bier, hvor du bor. I rygsækken er der lege og inspiration til, hvordan du kan bygge bihoteller, og sørge for at der er mad og drikke til din vilde bi.
 
Arrangementet er lørdag d. 10. august kl. 10-12 udendørs på Grønne Scene og indendørs på børnebiblioteket. Det afholdes i samarbejde med Kongskilde Naturcenters naturvejledere og kræver ingen tilmelding.

Informationsplakat fra Sorø Summer