Læsehunden Ivan

Læs med den søde læsehund Ivan på børnebiblioteket

Af kple
23.10.23
Ivan er en læsehund, der kan motivere børn til at læse, ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier.

Hvad kan en læsehund?
En læsehund hverken dømmer eller retter på barnet, men tilbyder ro og nærvær, der skaber tryghed og tillid. En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid. 
På Sorø Bibliotek & Bykontor har vi læsehunden Ivan og hans menneskemor Merete, og vi elsker når de kommer på biblioteket. Ivan er godkendt og certificeret gennem foreningen Læsehund til at arbejde på biblioteket med netop denne opgave. 

For hvem, hvordan og hvornår?
Læsehundene henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen.
En læsestund varer 30-45 min. og foregår på biblioteket i Sorø eller Dianalund. Nærmere tidspunkter og dage aftaler læsetemaet inden start.Dit barn læser højt for læsehunden i 20-30 min. og herefter er der tid til hygge med masser af klap og måske også sjove hundeøvelser og tricks. Læseforløbet varer typisk seks uger og dit barn får et diplom når forløbet er slut. Læsehunden og dens ejer udfører aktiviteten på frivillig basis via Foreningen Læsehunde. Det er gratis for barnet at modtage hjælp fra en Læsehund.

Sådan tilmelder du dit barn
Skriv en mail med information om dit barns navn og alder til kple@soroe.dk.
Ivan og Merete har et forløb ad gangen og vi opretter derfor en venteliste ved flere tilmeldte.

Hvor skal I læse?
Ivan kan læse med dit barn på biblioteket i Sorø eller i Dianalund. Her er lavet en lille hunde-hygge-læsekrog, hvor I ikke vil blive forstyrret mens I læser. Dit barn kan læse op af en af bibliotekets bøger eller medbringe sin egen bog.