Årets forfatter Lotte Salling

Eventyr, rim og remser for de allermindste børn

Af Rdkp
30.03.22
ÆllebælleMAJfortælle – en læsefestival for de 0 til 3-årige.

Hvert år i maj sætter seks biblioteker i VestLÆSland ekstra fokus på læselyst og sprogstimulering: to ting som går hånd-i-hånd.

I VestLÆSland bor der cirka 10.300 børn mellem 0 og 3 år. 1.350 af dem bor i Sorø Kommune, andre bor i Slagelse, Lejre, Kalundborg, Ringsted eller Odsherred Kommune.

I år får disse børn billedbogen ”Ti små tæer på tur”, som er skrevet specifikt til dem og deres små fødder.

Bogen er skrevet af børnebogsforfatteren Lotte Salling og illustreret af Mette-Kirstine Bak.

Ti små tæer på tur

Historien handler om ti tæer på vandretur gennem vestsjællandske byer og naturområder, hvor barnet (set fra tæernes vinkel) oplever forskellige ting, som børn generelt vil kunne relatere til og snakke om.

Historien er krydret med sansemotorisk leg med fokus på fødder og tæer.  

Årets forfatter Lotte Salling

Lotte Salling er årets forfatter i VestLÆSland. Som bevægelsespædagog, historiefortæller og ordekvilibrist skriver hun børnebøger – 55 titler er det blevet til indtil videre – der gør brug af fagter, rytme og mimik så barn og oplæser bliver inddraget i historien .. ja, til tider helt opslugt.

Både børn og deres voksne kan opleve Lotte Salling på læsefestivalen ÆllebælleMAJfortælle.
I Sorø Kommune holder hun et foredrag for alle dagplejere om dialogisk læsning og sprogstimulerende aktiviteter og tre workshops for de 0 til 3-årige og deres voksne med afsæt i billedbogen ”De ti små tæer på tur”.

Projekt ”VestLÆSland” stiller skarpt på læsning hos de allermindste i perioden 2021-2024. Hvert år i maj kulminerer indsatsen ved læsefestivalen ”ÆllebælleMAJfortælle” på tværs af de involverede kommuner Lejre, Sorø, Slagelse, 
Ringsted, Kalundborg og Odsherred.

Her kan du finde flere af Lotte Sallings skønne billedbøger såvel som bøger illustreret af Mette-Kirstine Bak.

Materialer