Syng sammen og hver for sig
Par synger sammen i køkkenet

SYNG! Det gør dig så glad

Af Rdkp
16.02.21
Fællessang eller brusebadsskrål.

Med syvtommersøm har DR og Philip Faber slået fast, at fællessang rykker os sammen, trøster os, når livet gør ondt og beruser os, så humøret løfter sig op i dur. Fællessangen har fået en stor plads i vores liv, endog i en tid hvor vi ikke har kunnet synge sammen.   

Syng, fordi det er sjovt

Vi er ikke alle født med en stor sangstemme, men de fleste af os er født med en stemme der sagtens dur til fællessang.
Pia Borh Scharlings bog, ”Syng! Håndbog for brusebadssangere”, er et godt sted at begynde for alle os, der har fortrængt vores sangstemme forlænge. I et lettilgængeligt sprog giver hun inspiration og opmuntring til, hvordan man kan komme i gang med at synge og som hun skriver: Øv dig i skoven, i bilen eller i brusebadet. Øv dig og du bliver glad.

Syng så vi mærker hinanden

Sociolog Anette Prehn har skrevet flere bøger om hjernens udvikling. I sin seneste bog, ”Det syngende menneske”, undersøger hun hvordan sangen styrker vores fællesskab og sætter ord på, hvem vi er – ikke blot hvad vi er dannet af ex. ”Jens Vejmand” og ”Vi pløjed og vi så’ed”, men også om, hvem vi er i dag … os der atter sidder bag skærmen. Derfor skriver Anette Prehn nye fællessange og sammen med komponisten Kristian Bisgaard arrangerer hun hver anden søndag live fællessang. Læs mere LYS I MØRKET - CORONASIKKER FÆLLESSANG MED MENING - Hjernesmart
"Det syngende menneske" findes også som ebog og lydbog.

Bliv klogere på den danske sangskat

I kølvandet på den nye Højskolesangbog, udkom Sanghåndbogen som fortæller historien bag samtlige 601 sange. Sanghåndbogen er også tilgængelig online, hvor man samtidig kan lytte til melodierne og dermed lære de nye sange at kende.
Læs mere Sanghåndbogen online (hojskolesangbogen.dk)

Lyt til den danske sangskat

Længe før Danmark lukkede ned og fællessang blev noget vi gav os i kast med hver for sig, lavede DR’s radiovært Helle Solvang en række interviews med kendte danskere om deres yndlingssange og hvad sangene betyder i deres liv. Interviewene er stadig tilgængelige på DR LYD. Se mere Vis mig din sang, skat! | DR LYD

Materialer