Lasse Skovgaard
Lasse Skovgaard

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
50 Kr
Lokalitet
Dianalund Bibliotek, Rådhussalen
Sømosevej 44
4293 Dianalund
Lokalitet
Rådhussalen
Arrangører
Målgruppe
For voksne
For voksne

Sangforedrag med Lasse Skovgaard: Hvorfor synger vi fællessang?

26.09.24
Tag med på en rejse i musikkens og sangens velgørende indvirkninger på os.

Det er sundt for et samfund at synge. Fællessang gavner os mennesker både fysisk, psykisk og socialt. Og fællessang bygger bro mellem mennesker og på tværs af samfundsgrupper og overbevisninger. I fredstid og i krisetid.


Siden midten af 1800-tallet har vi i Danmark sunget fællessang. I mange år primært som led i en national identitetsdannelse, men sidenhen også for at styrke den fælles modstand under besættelsen, fredsbudskabet under ungdomsoprøret eller håbet under corona-krisen.


Og så synger vi sammen til hverdag. Om morgenen, om aftenen, til festen, rundt om lejrbålet, i kor og i kirken. Til glæde og til trøst. Fordi vi har lyst til det, og fordi vi ikke kan lade være.
Men hvad er det, fællessang kan? Hvorfor får vi brug for at synge sammen, når noget skal fejres, når noget skal styrkes, eller når vi er i krise?
I foredraget hører vi om fællessangens historie og udbredelse i Danmark. Vi synger sammen og får en rundtur i fællessangen som mirakelmiddel!

 

Lasse Skovgaard er PhD i sundhedsvidenskab og arbejder til daglig som forskningschef. Derudover er han uddannet musikpædagog, organist og sanger og har bl.a. arbejdet som korleder, akkompagnatør, organist og musiklærer.  arbejder professionelt med både musik og sundhedsforskning, tager i sine foredrag tilhørerne med på Lasse Skovgaard er flittigt brugt som ekspert i medierne og står bag en lang række bøger, artikler og kronikker om musik og sundhedsfaglige emner. Han har derudover selv to sange med i den nye udgave af Højskolesangbogen.