Foredragsholder og forfatter Erik Lindsø

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Ruds Vedby Sognegård
Rudsgade 15C
4291 Ruds Vedby
Lokalitet
Foredragssalen
Arrangører
Målgruppe
For voksne
For voksne

Livet er i det mindste en historie værd - Udsat pga. corona

15.04.21
Kunsten at fortælle livet - ved foredragsholder og forfatter Erik Lindsø er udsat til 30. september.

”Når livet leves, erfares det – når livet elskes, forklares det,” siger Erik Lindsø, der mener, at livshistorien er der, hvor vi har en mulighed for en forklaring på vores liv.

   ”Livet bliver til, når det bliver fortalt, men det bliver også til at forstå,” siger Erik Lindsø, hvis seneste bog handler om livshistoriens nødvendighed. Bogen indeholder – som foredraget – både personlige og litterære eksempler på, hvad det betyder for, når vi oplever, at vores liv er en historie værd.

Vi er glade for, at Erik Lindsø har sagt ja til at holde dette livsbekræftende foredrag som en del af projektet "Hold Hjernen Frisk", der har fokus på hvordan vi kan træne evnen til at erindre.

Alle interesserede er meget velkomne til at trække en gratis billet til en siddeplads.

Om foredraget

   ”Det er menneskets særegne opfindelse at lave historier og fortælle historier. En historie bærer verdens formildelse i sig. En historie er trøstende,” forklarer Erik Lindsø og supplerer med et Karen Blixen citat: ”Når vi fortæller, sætter vi noget sammen, der er gået i stykker.”
   ”Vi kan f. eks. være ud af en familie, hvor det pibler ud af revner og sprækker, men med historier får vi den til at hænge sammen. Vi bruger fortællingen til at holde os oprejste i livet og til at blive klogere på os selv og hinanden.”
   ”Enhver livshistorie er et tilbageblik, som rummer beretninger om tro, håb og kærlighed – om det største, der findes. Vi fortæller vores lykke og vores ulykke, vores stjernestunder og vores sorger, og vi fortæller dem, så de fletter sig ind og ud af hinanden. Sådan bliver livet til, både når det leves forlæns, og når det forstås baglæns,” forklarer Lindsø, der mener, at der skal fortællinger til for at skabe relationer og fællesskaber:

   ”Når vi fortæller vores liv for hinanden, deler vi også vores skæbne med hinanden, og skæbnefællesskaber er de stærkeste fællesskaber, der findes. Du kan forlade mig, og jeg ser dig måske aldrig igen, men de historier, du fortalte mig, og den historie, vi fik sammen, bliver altid stående tilbage.”

    Foredraget deler rundhåndet ud af de sørgmuntre, morsomme, bevægende og livsnære historier, Erik Lindsø har samler op undervejs i litteratur og hverdagsliv. 


Om foredragsholderen 

Erik Lindsø er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere, der med muntre historier og humorens bid sætter tilværelsen under lup. Han har været højskoleforstander på Rønshoved Højskole, programmedarbejder i Danmarks Radio og redaktør for Højskolebladet og kulturmagasinet Grænsen. Han er  tilknyttet Rødding Højskole som underviser og kursusarrangør. Erik Lindsø har senest udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd” samt "Viljen til Rødding. Genstarten af Rødding Højskole 2006-2012". Han er på vej med en bog om den danske sang og en bog om humor.

Om Hold Hjernen Frisk

Med bevillinger fra Nordea-fonden indgår Sorø Bibliotek & Bykontor i DGI’s projekt ’Hold Hjernen Frisk’ med et forløb for seniorer i Ruds Vedby.

Målet er at omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der holder hjernen i gang: vandreture, huskelege og spændende samtaler.

I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaserede viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet, der er støttet af Nordea-Fonden.

 

Materialer