Højtlæsning Deluxe

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:30
Pris
25 Kr
Bibliotek
Lokalitet
Lille læsesal
Målgruppe
For voksne
Cafeer/Klubber

Højtlæsning Deluxe - stor litteratur på halvanden time.

13.01.22
Her får du de prisvindende forfattere og store klassikere serveret på et sølvfad i form af oplæsning af noveller og digte ud fra metoden ’guidet fælleslæsning’. Du skal hverken forberede dig eller have lektier for.

Tid til fordybelse 

Guidet fælleslæsning fungerer således, at vores læseguide, kulturformidler Randi Petersen, læser en novelle og et digt højt, mens deltagerne sidder med teksterne i hænderne.

Undervejs i oplæsningen bliver der holdt små pauser. Pauserne er til at reflektere over teksten og det er i pauserne at de gode samtaler om teksten begynder. For gennem litteraturen åbnes et rum, som deltagerne kan træde ind i og møde en fremstilling af fælles menneskelige erfaringer, man kan tale om uden at det bliver privat.

Højtlæsningen gør at tempoet sænkes nok til at man kan nærlæse og dermed opfatte det der står mellem linjerne, som man måske ikke ville have lagt mærke til, når man "bare" læser indenad. På den måde bliver der mulighed for at dele al den undren og begejstring, der kan opstå, når man læser litteratur for første gang. 

Samtidig skaber højtlæsning en følelse af fællesskab og personligt nærvær, fordi man sidder sammen og lytter til én, der giver teksten sin stemme.

Ingen krav

Det kræver hverken forberedelse eller forkundskab at deltage i.
Højtlæsning Deluxe foregår 2. torsdag i måneden og man tilmelder sig per gang.

Vi serverer lidt sødt til kaffen/teen. Du er velkommen til at medbringe strikketøj/håndarbejde eller bare lytte til oplæsningen med lukkede øjne.