Højtlæsning Deluxe

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:30
Pris
25 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Cafeer/Klubber

Højtlæsning DeLuxe

22.04.24
Her får du prisvindende forfattere, store klassikere og ny litteratur serveret på et sølvfad i form af oplæsning af noveller og digte ud fra metoden ’guidet fælleslæsning’. Du skal hverken forberede dig eller have lektier for.

Tid til fordybelse 

Guidet fælleslæsning fungerer således, at vores læseguide, Randi, læser en novelle og et digt højt, mens deltagerne sidder med teksterne i hænderne.

Undervejs i oplæsningen bliver der holdt små pauser. Pauserne er til at reflektere over teksten og det er i pauserne at de gode samtaler om teksten begynder. For gennem litteraturen åbnes et rum, som deltagerne kan træde ind i og møde en fremstilling af fælles menneskelige erfaringer, man kan tale om uden at det bliver privat.

Højtlæsningen gør at tempoet sænkes nok til at man kan nærlæse og dermed opfatte det der står mellem linjerne, som man måske ikke ville have lagt mærke til, når man "bare" læser indenad. På den måde bliver der mulighed for at dele al den undren og begejstring, der kan opstå, når man læser litteratur for første gang. 

Samtidig skaber højtlæsning en følelse af fællesskab og personligt nærvær, fordi man sidder sammen og lytter til én, der giver teksten sin stemme.

Ingen krav

Det kræver hverken forberedelse eller forkundskab at deltage i.
Der er Højtlæsning Deluxe en gang om måneden og man tilmelder sig per gang.

Vi serverer lidt sødt til kaffen/teen. Du er velkommen til at medbringe strikketøj/håndarbejde eller bare lytte til oplæsningen med lukkede øjne.

Litteraturliste

Nedenfor kan du se nogle af de forfattere, vi har læst.

Kaffe/the
Vi serverer en kop kaffe/the til dette arrangement. Du er mere end velkommen til at medbringe din egen kop, så vi kan spare på engangskopperne.

Parkering
Der er gode parkeringsmuligheder omkring Sorø Bibliotek & Bykontor. På Storgade og torvet er det muligt at parkere i en tidsbegrænset periode. Der er flere steder med handicapparkering i Storgade. Blandt andet to pladser ved Biblioteksporten ind til Den Grønne Scene. Derudover er det muligt at parkere i Munkevænget samt ved Holbergarkaden med indkørsel fra Rolighedsvej.

NB: Adgang via trappe - elevator ude af drift
Arrangementet foregår på 1. sal, hvor der er adgang via trappe. Elevatoren er desværre under reparation i de sidste tre uger af april måned.

Venteliste
Hvis arrangementet er udsolgt, har du mulighed for at skrive dig på en venteliste. Hvis der frigives billetter, vil du modtage en mail fra Place2book og her gælder først til mølle-princippet. 

Afbestilling:
Hvis du bliver forhindret i at deltage i et arrangement, hvor du har købt/booket en billet, så ser vi gerne, at du afbestiller din billet. Så har vi mulighed for at tilbyde din plads til en anden.

 

Materialer