Temaliste: Biografier

Af doha
25.07.17
Det er spændende at læse om andre menneskers dramatiske historier. Historier om voldsomme oplevelser og historier om skæbnesvangre valg.

En biografi er en persons beskrivelse (i nedskreven form) af sit liv og sine oplevelser. Biografier kan være historien om kendte personers liv, men det kan også være et ”almindeligt” menneskes levnedsbeskrivelse. Det er ikke sikkert, at historien er skrevet af personen selv. Der findes en del "biografier" som ikke er skrevet af personen selv, men med hjælp af en ghostwriter. Ghostwriteren som kan have skrevet det hele selv uden at lægge navn til eller bare have hjulpet til med at forbedre teksten.  

På biblioteket er disse bøger normalt mærket med 99.4 på ryggen. Det er vigtigt at kende efternavnet på den person bogen handler om.  Hvis bogen fx handler om H. C. Andersen, vil den altid stå under 99.4 Andersen, selvom bogen fx er skrevet af Johannes Møllehave.

Nedenstående liste indeholder nogle af bibliotekets nyeste biografier. De er et fint eksempel på at biografier er vidt forskellige.

Tags
Materialer