Donér bøger og hjælp udsatte børn og unge

Af elte
10.12.19
Bibliotekerne i Sorø og Dianalund er blevet indsamlingssteder for Læs for Livet.
Samler bøgerne støv på hylderne? Har I alt for mange bøger derhjemme? Er børnene eller børnebørnene blevet for store til nogle af de bøger, I har stående? De gode læseoplevelser behøver ikke gå tabt!

Vi er derfor meget glade for, at bibliotekerne i Sorø og Dianalund er blevet indsamlingssteder for Læs for Livet. 

Læs for Livet donerer skræddersyede biblioteker til børnehjem, krisecentre, asylcentre og julemærkehjem mfl., som arbejder med udsatte børn og unge. Læs for Livet arbejder for social forandring ved at bringe bogglæde og læselyst ind i børn og unges hverdag.

Det sker ved at Læs for Livet indsamler bøger fra forlag, forfattere, illustratorer og ikke mindst private. Det sidste i samarbejde med folkebiblioteker og det sker nu også for Sorøs biblioteker. 

Modtagerne er mellem 0-23 år, så det kan være alt fra billedbøger, fagbøger, lydbøger og voksenbøger, der er relevante. MEN det er meget vigtigt, at bøgerne er i pæn og indbydende stand; ikke ødelagte og forældede. Læs for Livets tommelfingerregel er, at hvis du ikke ville give bogen til et barn/en ung, du selv kender, så skal du ikke give den til Læs for Livet. 

Læs for Livets stifter og leder, Rachel Röst, er selv tidligere anbragt ung og ved, hvor meget bøgerne kan betyde: ”Mange udsatte børn og unge kommer fra bogfattige hjem uden læsetraditioner, og når de bliver anbragt, er der alt for ofte heller ikke bøger på institutionen. Det kan have livslange konsekvenser.  Sprogudvikling, viden og indsigt i mange måder at være menneske på er vigtige kompetencer. Har du ikke dem, kan det for eksempel blive rigtig svært at få en uddannelse og komme ind på jobmarkedet.” 

Siden Læs for Livets opstart i 2012, har de leveret mere end 200 gratis skræddersyede biblioteker til institutioner over hele Danmark og på Grønland. Det løber op i over 100.000 bøger.  

Hvis du vil donere bøger til Læs for Livet, så kom ind i den betjente tid på et af de 2 biblioteker og aflever dine bøger. Vi hjælper med at sortere, så vi kan sende de rette bøger videre til Læs for Livet, og de kan finde nye hjem. 

Hvis du vil læse mere om Læs for Livet, kan du gå ind på hjemmesiden: www.laesforlivet.dk. Her kan du også læse, hvad der særligt efterspørges.