Bog-film-klubben vender tilbage

Af elte
20.09.23
Sorø Bibliotek og Victoria Teatret inviterer til fællesskab med bogfilmklub.

Sorø Bibliotek og Victoria Teatret har lavet et samarbejde, en slags bogfilmklub, hvor vi laver koblingen mellem to værker: Bogen og filmen - eller nærmere bestemt bogen bag filmen - for vi udvælger kun filmatiseringer.

Hvis du gerne vil være med i Bogfilmklubben, henvender du dig på Sorø eller Dianalund Bibliotek. Biblioteket bestiller et eksemplar af ’bogen bag filmen’ hjem til dig, så du kan nå at læse bogen op til filmfremvisningen. Det er ikke et krav at have læst bogen for at være med, men samtalen bliver selvfølgelig bedre nu flere der har læst bogen.

Du køber billet (normal pris) til filmfremvisningen på Victoria Teatrets hjemmeside, hvor det fremgår hvilken forestilling der hører til ’Bog til Film’. Så snart vi har datoen for filmfremvisningen, vil det stå på vores hjemmeside samt på Victoria Teatrets hjemmeside. Vi har ikke datoen et halvt år i forvejen, da film kan blive udskudt.

Program på dagen/aftenen

På aftenen mødes vi i biografens foyer, hvor vi holder et oplæg om bogen og dernæst en intro til filmen. Folk er velkomne til at fortælle om deres egne forventninger til filmen.

Vi ser filmen sammen og bagefter snakker vi om filmen sammen i foyeren igen. Hvordan oplevede vi de to værker hver især? Blev forventningerne indfriet?

Den næste bog i bogfilmklubben er ”Pigen der fortalte film” (2009) (på dansk i 2013) af den chilenske forfatter Hernán Rivera Letelier. Bogen er filmatiseret af danske filminstruktør Lone Scherfig, og filmen ’The Movie Teller’ (2024) har premiere i Danmark 25. januar.

Dato for ’Bog til Film’ arrangement meldes ud senest i december på hjemmesiden.

Du kan allerede nu bestille bogen hjem på Sorø eller Dianalund Bibliotek, så du er sikker på at få den læst.

BOG TIL FILM startede med ”Harold Frys usandsynlige prilgrimsfærd” (2012), der blev vist i Victoria Teatret med den originale titel ’The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry’ (2023) den 31.05.23 kl. 19:30. 

Materialer