Mia Sørup
Mia Sørup

Mia anbefaler sommerlæsningsbøger

Af doha
06.07.20
Mia anbefaler 5 gode bøger, sæt dem på din huskeliste eller lån dem på eReolen. OBS: Det er ikke alle titlerne, som er på eReolen.

Hvad hedder du og hvad er dit arbejde? Hej - Jeg hedder Mia og er biblioteksleder i Sorø kommune. Da jeg blev konfirmeret, sagde mine forældre i deres tale til mig, at jeg nok skulle blive bibliotekar, da læselysten altid har været stor. Så drømmen gik i opfyldelse. Desuden levede jeg de første 10 år af mit liv på Herman Bangs vej, og han er fortsat min yndlingsforfatter.

Hvad læser du lige nu? Jeg både lytter og læser lige nu. I bilen hører jeg #Meter i sekund# af Stine Pilgaard og jeg læser mest avisen men også ”Vinterland” af Faber & Pedersen og ”Vesten mod Vesten” af Rune Lykkeberg

Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig? Det allerfineste litterære lille værk ”Ved vejen” af Herman Bang. En smuk og universel fortælling om kærligheden, livets sorger og krydret med de mest sorte humoristiske skildringer af personligheder, Den bog er en perle, der kan læses igen og igen.

Hvad har været din største læseoplevelse det sidste år? Sara Omars to bøger, jeg læste grundigt, da jeg interviewede hende på Dianalund bibliotek lige inden, vi lukkede ned pga corona. Men det jeg lige nu husker bedst er alle retningslinjerne om corona og den gradvise åbning af bibliotekerne.

Er der en bog/genre du ikke bryder dig om? De meget langsommelige og mystiske bøger, hvor universet bliver fuldstændig vendt op og ned.

Hvilke 5 titler, kan du anbefale til huskelisten? 
Ved Vejen af Herman Bang. Fordi alle bør unde sig den smukke oplevelse at læse et klassisk værk som denne.

Delhis Smukkeste hænder af Mikael Bergstrand. En skøn og sjov beretning fra Indien og den midaldrende svenske Göran Borgs møde med et helt anderledes liv. Har man rejst i Indien kan alle de finurlige detaljer genkendes

Krokodillevogteren af Katrine Engberg. En krimidebut som jeg slugte. Godt plot og god dialog + man holdes altså hen i spænding igennem hele bogen. Jeg har også slugt de næste i serien.

Den der lever stille af Leonora Christina Skov. En stærk skildring af at finde sin helt egen vej efter opvækst i et følelsesforladt og psykisk voldsfyldt hjem. Meget stærk skildring.

Da kvinder tog magten af Søs Marie Serup. En vigtig interview bog om dansker kvindelige politikers vej til magten og toppen i politik. Den bør læses!