Ellen med sin hest
Ellen med sin hest

Ellen anbefaler bøger til sommervarmen

Af doha
19.08.20
Ellen anbefaler gode bøger, sæt dem på din huskeliste eller lån dem på eReolen. OBS: Det er ikke alle titlerne, som er på eReolen.

Hvad hedder du og hvad er dit arbejde? Hej jeg hedder Ellen og er bibliotekar. Jeg er souschef og arbejder både på Sorø og Dianalund bibliotek. Jeg har læst hele livet og rigtig meget forskelligt. Det har været science fiktion, fantasy, lægtsromaner, historiske romaner, krimi/spænding. I det hele taget er jeg nysgerrig på alt det nye der kommer, men det jeg nok læser mest af er krimi/spænding og altid for min egen fornøjelses skyld. Jeg læser ikke så meget faglitteratur – mest om islandske heste. Jeg kan ikke altid huske hvad bøgerne handler om MEN altid om jeg syntes den var god eller dårlig.

Hvad læser du lige nu? I øjeblikket er jeg ved at læse Thomas Rydahl: De tre paver.

Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig?  Jeg har ingen bøger som har betydet mest, men "Verden ifølge Garp" af John Irving har jeg læst mange gange.

Hvad har været din største læseoplevelse det sidste år? Uh, jeg har haft mange. Jeg synes det er en dejlig oplevelse hver gang jeg går i gang med en bog så der har jeg ingen favoritter, men en god oplevelse var Blæsbergs "Desertørerne" og Malene Sølvstens "Ravnens hvisken".

Er der en bog/genre du ikke bryder dig om? Jeg læser ikke de romantiske bøger det vælter ud med i øjeblikket og helst heller ikke bøger om krig og politik.

På bibliotekets hjemmeside, kan man lave en huskeliste med de bøger, man gerne vil læse – når man får tid. Nævn 5 du har på din huskeliste.
Hvis jeg skal vælge kun 5 bøger, så bliver den ene "Det gyldne kompas", som nu også findes som tegneserie. Nummer to bliver en af Jon Nesbøs bøger om Harry Hole.