Brætspil Sorø bibliotek
Brætspil Sorø bibliotek

Brætspil med nål og tråd og papir og blyant

Af mope
10.02.21
Hermed anbefales to brætspil for tetris-elskere, nemlig Second Chance og Patchwork. Plus en liste med mange flere spil i samme genre!

Second Chance minder om det klassiske computerspil Tetris, bare uden stress-faktor og joystick. I Second Chance bruger du papir og blyant, til at placere dine brikker en af gangen. Sporten er så at få fyldt så meget som muligt af papiret ud, (eller i hvert fald mere end din modstandere ) Det er et af de slags spil, som jeg personligt elsker. Herhjemme blev spillet straks et hit, fordi man kan sætte sig med det efter aftensmaden, uden at bruge 1 time på regler og spil-mekanismer. Fra 8 år, jf. spillet – men det er spil for alle fordi det ikke handler så meget om strategi, som det handler om held.

Hvis man er til det lidt mere strategiske, kan man kaste ud Patchwork. Det er i samme genre, men her skal man ikke samle brikker, men ”sy” lapper sammen, til et så stort tæppe som muligt. Man samler lapper sammen ved at købe dem, for knapper man indtjene undervejs. Men, det er ikke nok bare at købe lapper, man skal også se sig om efter lapper, hvor der er mange knapper på. De attraktive lapper, koster selvfølgelig mere, end de mindre attraktive, så der er lidt mere strategi indbygget i forhold til at tjene knapper til indkøb og hvilke lapper man vil gå efter.

- Martin Pedersen, Sorø Bibliotek & Bykontor