VestLÆSland

I VestLÆSland samarbejder bibliotekerne i Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred kommuner om en særlig læseindsats for de allermindste i årene 2021 til 2024.
VestLÆSland

VestLÆSland

VestLÆSland

I VestLÆSland samarbejder bibliotekerne i Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred kommuner om en særlig læseindsats for de allermindste i årene 2021 til 2024.

Bibliotekerne i Kulturregion Midt- og Vestsjælland startede i 2021 et strategisk samarbejde om en litteratur- og læseindsats for de mindste børn. Initiativet er finansieret af Kulturministeriet som gennem en fireårig periode sikrer, at de mindste børn og deres familier vil få et helt særligt tilbud fra bibliotekerne i regionen.

ÆllebælleMAJfortælle

Højdepunktet i samarbejdet er den tilbagevendende festival ÆllebælleMAJfortælle med teater, koncerter med mere for de 0-3 årige. I sammenhæng med ÆllebælleMAJfortælle får alle dagpleje- og vuggestuebørn også uddelt årets bog, der bliver bragt ud til daginstitutionerne af børnebibliotekaren sammen med inspiration og masser af god læseenergi.

Louis Larmer

I 2023 er får alle daginstitutionsbørn og børn hos privatpassere bogen Louis Larmer skrevet særligt til anledningen af Oliver Zahle med illustrationer af Signe Gabriel.

 

Louis Larmer - illustration med dreng der flyver med tromme

Oplæsning af Louis Larmer

 

Kuffert fuld af fortællinger

Børnebibliotekar Sanne Ginger Noer tager ud til Ruds Vedby bibliotekspunkt, Stenlille kulturhus og Dianalund bibliotek med en Kuffert Fuld af Fortællinger.

Tilbuddet er for de allermindste 1-3 år, så de kan få oplevelsen af at komme på biblioteket og møde en børnebibliotekar. Og ikke mindst opleve litteratur, der både kan udvikle vores fantasi, empati og give os indsigt og mulighed for fordybelse. Flere undersøgelser peger nemlig på, at vores basale sprogkundskaber, og derved indgangen til læring, grundlægges i vores allerførste leveår. Men sproget kan ikke tilegnes på egen hånd. Det sker igennem interaktionen med andre, og vi voksne er dem der skaber og videregiver en god læsekultur, som børnene tager med sig hele livet.

Med en Kuffert Fuld af Fortællinger skal vi hygge, have læst en historie op og måske synge en sang eller sige en remse. Det er samtidig muligt at få lavet et lånerkort eller institutionskort, og få masser af inspiration til hvilke pege- og billedbøger, der kan lånes med hjem eller reserveres.

Datoer findes under DetSker her på siden. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding ved at skrive til Sanne Ginger Noer på mail: shar@soroe.dk eller ring på 57877010 med dit navn og antal børn.

Ti små tæer på tur

I 2022 fik alle 0 til 3-årige børn i VestLÆSland billedbogen 'Ti små tæer på tur', skrevet specifikt til dem og deres små tæer.
Med bogen fulgte musikvideo, lydfile, noder og oplæsningsvideo.

Billedbogen er skrevet af Lotte Salling og illustreret af Mette-Kirstine Bak. Nicolaj Wolf har skrevet musikken og bandet Glawolk spiller.

Musikvideo

Lyt til sangen

ti_smaa_taeer_paa_tur.mp3

Noder

ti_sma_taeer_pa_tur_-_node_.pdf

 

Baldrians børnefortællinger