Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
For voksne

Foredrag med Kåre Johannessen (UDSOLGT)

19.10.20
Spændende foredrag om forholdet mellem historiske fakta, og fiktionens skildringer af historiens velkendte personligheder

Kåre Johannessen er uddannet historiker, og de fleste kender ham nok fra Historiequizzen på DR K, eller fra hans program på TV2 Øst ”Kåre spidder myter”. Men, Kåre er også forfatter og har skrevet historiske romaner om fx den Røde Baron og faglitteratur om blandt andet vikingetiden.

I dette foredrag causeres over forholdet mellem historiske fakta, og fiktionens skildringer af historiens velkendte personligheder. Romaner, film og TV-serier har alle dage taget udgangspunkt i en genkendelig historisk virkelighed, og det er meget ofte herfra, de fleste af os henter vores forståelse af både Danmarks- og Verdenshistorien.

Under oplægget bliver der taget forsvarligt fat i nakkeskindet på en række velkendte historiske skikkelser, der alle har dét til fælles, at de også har optrådt i fiktionen. Her kan man bl.a. møde Christian II, Svend Poulsen Gønge, Den Røde Baron, og gangsterparret Bonnie & Clyde. Der er lagt an til en både tanke- og lattervækkende aften med fokus på, hvordan fiktionen former forståelsen af vores fælles fortid.

Billetter kan købes fra den 22.9-2020, på bibliotekerne i Sorø og Dianalund, i den betjente tid, samt på bibliotekets hjemmeside.

Billede af Kåre Johannessen