Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Gallerigangen på Sorø Bibliotek
Målgruppe
For alle
For alle

Månedens udstiller; Flemming Hansen

05.12.23 - 31.12.23
En udstilling på gallerigangen på Sorø Bibliotek, der skildrer landskaber og bymiljøer.  

 

I sin ungdom som tømrerlærling i Sorø nærede månedens udstiller en drøm om at blive kunstner, men han manglede vejledning om, hvordan man opnåede dette. Flemming Hansen, som månedens udstiller hedder, fortæller, at han husker en aften, hvor han mødte en uddannet kunstner med pensler og malerpletter på sin uniform, og han følte en vis misundelse over kunstnerens færdigheder. Efter at have fuldført sin tømreruddannelse og opnået eksamen som bygningskonstruktør, endte Flemming Hansen på Kunstakademiets arkitektskole, hvor han opnåede titlen som arkitekt.

Efter adskillige år som arkitekt, hvor han beskæftigede sig med projekter af varierende størrelse, begyndte han langsomt at udforske malerkunsten. Nu dedikerer han sig udelukkende til maleriet, hvilket han har gjort siden sin afskedigelse som arkitekt.

Maleriet har udviklet sig for Flemming Hansen i to hovedretninger: dels som studier af mennesker, der er realistiske i deres fremstilling, og dels som skildringer af landskaber og bymiljøer.

Den bymæssige del af hans kunst, som udstillingen på Sorø Bibliotek handler om, udtrykker sig på baggrund af den erfaring, Flemming Hansen har opnået gennem arbejdet med modelstudier, der stræber efter uendelighed i udtryksformer og genskabelse af virkeligheden.