Gode links til opgaveskrivning

For studerende

Af Rdkp
20.01.21
Veje til viden under nedlukningen.

Der er masser af digital hjælp at hente:

Spørg Biblioteksvagten

Biblioteksvagten er en online spørgetjeneste, hvor du kan få hjælp til informationssøgninger alle ugens dage.  Under nedlukningen fokuserer Biblioteksvagten på at finde tekster, artikler og kilder online. Stil dit spørgsmål her: Chat, mail eller sms og få svar i en fart.

Skriv opgave

SkrivOpgave er en guide til informationssøgning, når du skal skrive opgave Her får du hjælp til emnevalg, problemformulering, kildekritik og gode links til informationssøgning i forbindelse med din opgave. Der er også hjælp til det praktiske i opgaven, fx.: hvordan citerer jeg korrekt, og hvilke regler skal overholdes, når man skriver opgave. Med SkrivOpgaves LitteraturlisteAutomat får du en nem vej til at lave den færdige litteraturliste, så du kan kopiere listen direkte over i din opgave.

Få overblik på Faktalink.dk

Faktalink er et godt sted at begynde for at få overblik, begreber, vigtige navne og årstal. Faktalink giver en introduktion og uddybende information om aktuelle, klassiske og komplicerede emner, links til videre læsning på nettett samt henvisninger til fx artikler, bøger, illustrationer, tv- og radioindslag m.m. 

Bestil på Bibliotek.dk

Her kan du se hvad der er udgivet i Danmark, og hvad der findes på danske offentlige biblioteker - og du kan bestille det eller se hvilket bibliotek, der har materialet hjemme. Bibliotek.dk er altså ikke et bibliotek, men det er en database over hvad der findes på danske offentlige biblioteker. Send en din bestilling og hent materialet på det lokale bibliotek; skriv

Søg via eBiblioteket

E-bøger, netlydbøger, elektroniske opslagsværker, aviser, tidsskrifter og andre netmedier hvor du kan søge efter alverdens emner, som biblioteket stiller til rådighed. Her er både til uddannelse og til underholdning.

Materialer