Nye bøger på eReolen i januar

Af elte
01.02.17
Trænger du til digitalt læsestof? Så tjek januars nyheder på eReolen!

Bosse Hall Christensen var i 1973 med til at stifte Shu-Bi-Dua, hvor han sad bag tønderne til 1981. 'Gokkelajser' lyder den spøjse titel på hans selvbiografi, der udover stjernestunder skildrer en dysfunktionel barndom og alvorlige alkoholproblemer.

'Allahs fængsel' er også en selvbiografi, men udgangspunktet ligger langt fra den danske andedam. I 2010 blev Waleed al-Husseini arresteret af det palæstinensiske politi. Anklagen? Waleed al-Husseini havde forladt islam for at blive ateist. Fra en internetcafé på Vestbredden havde han i en række blogindlæg kritiseret islam i hårde vendinger. Efter syv måneders fængsling, hvor al-Husseini undergik tortur, blev han løsladt. Han flygtede til Frankrig, hvor han efter internationalt pres fik asyl. Her skrev han bestselleren "Allahs fængsel", som skildrer hans opvækst og fortæller historien om, hvordan han blev ateist.

Lokalhistorikeren Svend Sørensen har med 'Breve til Saxo' skrevet, hvad forlaget beskriver som 'en krimikrønike fra Thy'. Her sættes Danmarkshistorien ind i en spændende ramme med plotelementer kendt fra bl.a. Dan Brown.

'DBC-sagen' er en selvudgivet krimi, der kan have særlig relevans for bibliotekssektoren. Den omhandler forfatteren Christian J. D. Dirksens udfordringer med materialevalg, lektørudtalelser og DBC.

Daniel Boysen afholder af og til skriveværksteder på Dokk1, og ved siden af sit virke som litteraturformidler for biblioteket, arbejder han som forfatter. Boysens debutroman 'Fordi ilden er vores' skildrer en familie i opløsning i et moderne og poetisk sprog.

Den tyske forfatter W. G. Sebald nåede aldrig at modtage Nobels litteraturpris, men havde han levet længere, var æren sikkert overgået ham. 'Saturns ringe' ses ofte som forfatterskabets hovedværk, og Tiderne Skifter har for nylig stillet en digitaliseret udgave til rådighed på eReolen.

Franske Virginie Despentes er blevet kaldt fransk litteraturs enfant terrible. Med sine rå skildringer af prostitution, seksualiseret vold og et fokus på samfundets bagside, vækker Despentes' prosa med jævne mellemrum forargelse. Men der er gang i den, og nye læsere kan stige på med første bind af trilogien om 'Vernon Subutex'.

I den populære Tænkepause-serie fra Aarhus Universitetsforlag er nyeste skud på stammen 'Alder', hvor biogerontologen Suresh Rattan belyser emnet fra et biologisk perspektiv.

Alderen sætter sine spor på de fleste - undtagen udødelige digtere. En af de allerstørste, García Lorca, kan nu læses digitalt, idet tre fjerdedele af hans samlede poetiske værk er gendigtet og oversat til dansk i udgivelsen 'García Lorca i udvalg'.

I alt blev der tilføjet godt 500 bøger på eReolen i januar - se dem alle via dette link.

Oprindeligt skrevet af Aarhus Kommunes Biblioteker.

Tags
Materialer