Fotografi af Lauritz
Fotografi af Lauritz

Lauritz' yndlingskogebøger

Af elte
10.10.22
Vores unge, lokale kokketalent Lauritz fra tv anbefaler kogebøger.

Lauritz på 14 år fra Sorø er storforbruger af kogebøger. Her anbefaler han nogle af sine yndlingskogebøger her fra biblioteket.

Især det italienske køkken holder Lauritz meget af. Der bliver tit lavet hjemmelavet pasta sammen med familien. Bogen "Sølvskeen" er derfor en af favoritterne. Den indeholder afsnit om udstyr, begreber og teknikker og naturligvis en masse opskrifter på alt fra saucer og marinader til tilberedning af mere avancerede retter som rokkevinge og kanin. En anden af Lauritz yndlingskogebøger er "Jamies Italienske Køkken" af Jamie Oliver, der med vanlig begejstring leverer masser af opskrifter af både velsmagende enkel hverdagsmad og lidt mere komplicerede retter. 

Velsmagende hverdagsmad er der også masser af i "Aftensmad" med undertitlen "De skønneste livretter til hele familien" af madblogger Ann-Christine Hellerup Brandt, bedre kendt som Valdemarsro. Lauritz holder af bogen, fordi den er nem og overskuelig at gå til og naturligvis bare indeholder en masse lækre opskrifter og med inspiration fra mange forskellige landes køkkener.

Bagebogen "Bagværk" af madblogger Cathrine Brandt har mange opskrifter indenfor alle typer bagning og samtidig tips og råd og baggrundsviden om bageudstyr og ingredienser.

En dessertbog skal naturligvis også nævnes, og her er "Min dessertbog - Historie, håndværk og passion" af Casper Sundin m.fl. en klar favorit. Udover en masse spændende opskrifter, indeholder den også en masse baggrundsviden om ingredienser, teknik, smage og ikke mindst smagssammensætninger, der inspirerer til videre udfoldelse i det søde køkken. 

God fornøjelse med udfoldelserne i køkkenet. :)