Klimakaravanen

Klimakaravanen

Af kple
02.09.22
Kender du Klimakaravanen? Den kommer til Sorø lørdag den 10. + søndag den. 11. september og det vil vi selvfølgelig gerne sætte fokus på.

Hvad er Klimakaravanen
Klimakaravanen er en vandrende højskole, der bevæger sig fra den ene ende af Danmark til den anden. De starter i Esbjerg i august og slutter i København i september. Karavanen kommer gennem en række store byer, mindre landsbyer, landområder og selvfølgelig hovedstaden, og tegner et bredt billede af, hvordan den danske befolkning forholder sig til klimakrisen.

Klimakaravanen består af folk fra hele landet, men fælles for dem alle er, at de er klimainteresserede. De vil med Klimakaravanens vandring gøre Danmark opmærksomme på, at vi står midt i en klimanødsituation. En klimanødsituation, der viser sig ved brændende skove, temperaturstigninger og naturkatastrofer.

Gå med Klimakaravanen
Ruten fra Esbjerg til København støttes af 19 lokalgrupper, der står for alt det praktiske såsom overnatning og kost. I de forskellige byer, hvor karavanen gør stop, er der tilrettelagt en række mindre og større arrangementer.
Har du lyst til at gå med Klimakaravanen en formiddag, en dag, tre dage eller resten af ruten, så læs mere på klima-karavanen.dk.
Her kan du også læse meget mere om karavanen og se, hvad der sker i de forskellige byer.

Inviter til klimadialog
Klimakaravanen kommer igennem Sorø den 10. - 11. september. Her bliver der i samarbejde med Dansk Naturfredningsforening Sorø være mulighed for at invitere en eller flere af deltagerne til aftensmad lørdag. Meningen med besøget er, at der under maden bliver plads til at udveksle synspunkter og give tips om handlemuligheder i forbindelse med klimakrisen. Hvis man fx tilhører gruppen af mennesker, der synes, at klimasagen er lidt svær at gøre noget ved, så kan man her få nogle input til at komme i gang på en nem måde.

Hvis du inviterer til klimadialog, lægges der blot op til, at maden er almindelig hverdagsmad, og det eneste, der kræves, er at du henter din gæst på Kongskilde Naturcenter lørdag aften og bringer vedkommende tilbage efter måltidet. Hvis du er interesseret i at være med, så skriv til Armin Vauk fra DN Sorø (avj@mail.dk), så kommer du på listen over interesserede, og vi kontakter dig mandag i ugen op til karavanens besøg i Sorø.

Klimakaravanen deltager med en aktivitet i forbindelse med Naturens Dag på Kongskilde Naturcenter. En dag som biblioteket også deltager i - se mere her.