Reducerede åbningstider på Dianalund Bibliotek

Af elte
19.11.20
Grundet den seneste tids hærværk, er det desværre nødvendigt for en periode at forkorte den selvbetjente åbningstid.

Der har i den seneste tid været hændelser med hærværk og uhensigtsmæssig adfærd på biblioteket i Dianalund. Vi er ofte mødt ind til et rodet bibliotek, med ødelagte møbler, madrester spredt på gulvet og bøger væltede ned fra hylderne.

Senest har en eller flere personer åbnet for en vandhane, der kun kan åbnes med værktøj. Vandet løb hele natten og forårsagede en vandskade i kælderen, hvor en del af bibliotekets it-udstyr tog skade. Det betyder, at det er nødvendigt for en periode at forkorte den selvbetjente åbningstid.

Hændelserne sker nemlig i den selvbetjente tid, hvor borgerne kan lukke sig selv ind med deres sundhedskort og en kode. Det er ofte om aftenen at store grupper af børn og unge mødes og skaber uro på biblioteket.

Der er en god dialog mellem Sorø Bibliotek, SSP, politiet, Holbergskolen og Borgerhuset i Dianalund, Ung Sorø, Vej & Park samt bygningsdriften fra Miljø & Teknik, om hvordan problemet kan løses. Indtil det er muligt at iværksætte konkrete løsningsforslag, vil det være nødvendigt at reducere åbningstiden.

Den selvbetjente åbningstid vil blive ændret således, at det er muligt at benytte sig at biblioteket fra kl. 7.00-18.00. Den ændrede åbningstid gælder fra mandag den 23. november og foreløbigt frem til midten af januar.