Børnevalg 2019

Af doha
07.06.19
Vildheks-Clara vandt i Sorø og i resten ad Danmark

Det er ikke kun de voksne, der har stemt i 2019 -  børnene er nemlig stemmeberettigede på biblioteket! Alle børn under 18 har indtil onsdag d. 5. juni  haft chancen for at komme forbi biblioteket og sætte kryds ved deres favoritkandidat - blandt de opstillede varI  kendinge fra børnebøgernes verden, såsom Karmaboy, Sallys Far, Vildheksen, Nomerne og Rita & Krokodille. Blandt de stærke politiske budskaber i år er "Ja til at passe på hinanden", "Nej til stress om morgenen", "Ja til at gå sine egne veje" og "Nej til numsekløe".

88 kommuner har deltaget i børnevalget, som sluttede samtidig med afholdelsen af Folketingsvalget 2019. 17.092 gyldige stemmesedler har børn over hele landet afleveret, og med 4.491 stemmer er Clara fra Vildheks blevet vinder af Børnevalget 2019, efterfulgt af andre stemmeslugere som Antboy og Nomerne. Om Claras valgslogan ”Ja til at passe på naturen” var udslagsgivende for sejren må stå hen i det uvisse, men nogle kunne sikkert spejle de voksnes klimadagsorden.

På bibliotekerne i Sorø og Dianalund havde 121 havde lagt en stemmeseddel i postkasserne og ud af dem var der 93 gyldige stemmer. Sejren git til Clara fra serien Vilheks. Claras valgløfte var: Ja til at passe på naturen.

De 93 stemmer fordelte sig på følgende måde:

Kopi af stemmefordelingen i Sorø
Fredag den 7. juni får vi det samlede landsresultat. Men allerede nu ved vi at bibliotekernes børnevalg 2019 nok ender med at blive det største til dato. Mindst 89 kommuners biblioteker har deltaget. En stor tak til Ballerup Bibliotekerne som søsatte projekt børnevalg for nogle år siden.

Børnevalget er sat i værk af Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening, som har sat stemmesedler og valgplakater til rådighed for alle biblioteker i landet. I 2017 deltog over 15000 danske børn i Børnevalg 2017. 

Læs også mere på den officielle side for Børnevalg 2019: http://www.børnevalg.dk/

Foto af børnevalgplakaterne 2019

Oprindeligt skrevet af Nikolaj Deleuran, Kerteminde Bibliotekerne.