Børnebiblioteket har børnebøger på engelsk

Af doha
11.03.15
Også til de 7-8 årige.

Billede af det engelske flag

I forbindelse med den nye skolereform, blev det indført, at eleverne undervises i engelsk fra første klasse, mod tidligere, hvor det først kom på skoleskemaet i tredje klasse. Derfor har Biblioteket købt nye bøger på engelsk, der også passer til målgruppen, nemlig de 7-9 årige. Men vi har selvfølgelig også købt nye bøger til de lidt ældre børn. Vi har sjove, spændende bøger i alle genrer. Der er fantasy, krimi, eventyr, spænding og meget mere.

Det er også muligt at læse med LYD, da en del af de nye bøger er udstyret med QR-koder. Det vil sige, at man med sin smartphone eller sin tablet kan scanne QR-koderne i bogen og få den læst op.

Tidligere var det sådan, at de fleste af bibliotekets bøger på engelsk var skrevet af engelske forfattere. Den verden de foregik i var engelsk og bøgerne var skrevet i en traditionel engelsk børnelitterær stil. I dag er langt de fleste af vore engelsksprogede bøger skrevet af danske forfattere og siden oversat til engelsk. Det betyder bl.a., at bøgerne beskriver en verden, der er kendt for børnene, at de typer bøger børnene læser på dansk, nu også kan læses på engelsk og at nogle af de forfattere børnene allerede kender og læser også er repræsenteret på engelsk.

Nedenfor er der eksempler på nogle af de engelske serier, som vi har for børn.

 

Materialer