UDSOLGT Biblo på Udebane: Forførende Fristelser

Af elte
11.03.19
Der er meget på paletten, når Biblo på Udebane inviterer til arrangementet Forførende Fristelser den 8. april. UDSOLGT.

Kongelige eskapader, overdådige kager og fortryllende balletbørn. Eftermiddagen vil både byde på foredrag med Maria Helleberg, kager lavet af Andrea Søllested der er kendt fra et bageprogram i TV og balletopvisning med børn fra Dansegulvet. 

Elskerinder og uægte børn er temaet for denne udgave af Biblo på udebane, hvor Sorø Bibliotek tager fat i nogle af de herboende af slagsen. Maria Helleberg, der er kendt for sine historiske romaner om de danske kongers mange kvinder, indleder arrangementet med at fortælle om Christian IV’s uægte sønner. De blev placeret i De Unge Herres gård, som i dag huser Sorø Bibliotek. Hun vil også fortælle om Fru Dannemand, Frederik VI’s elskerinde, der var den sidste officielle mætresse og som gennem et par år boede i Søgade.

Der er med andre ord lagt op til et spændende foredrag, når den garvede historiefortæller folder detaljerne om de kongelige eskapader ud. 

Kongelige kager

Under sin regeringstid fik Frederik VI produceret et dessertstel, der bestod af 160 tallerkener, vaser, fade, opsatser og kurve. Stellet, der er udført i det flotteste porcelæn og som bliver udstillet på Christiansborg-, Amalienborg-, og Rosenborg Slot, har vi ikke fået lov at låne. Til gengæld har vi inviteret Andrea Søllested, der er kendt fra TV til at fremstille kager, der er en konge værdig. Udover naturligvis at få lov til at smage på de smukke kager, får deltagerne også tips og tricks fra Andrea, der vil vise nogle af de flotte dekorationsteknikker, hun bruger. 

Elverhøj

Når kaffen er drukket og kagerne spist er det tid til at læne sig tilbage og forkæle både ører og øjne. Her vil børn fra Dansegulvet i Slagelse danse ballet til tonerne fra Elverhøj – Frederik VI’s elskede festspil – og derved skabe en yndefuld afslutning på dagen.

Der bliver noget for alle sanser, når Biblo på udebane inviterer til forførende fristelser på Sorø Kultur- & Fritidscenter.

Billetter kan købes fra den 12. marts kl. 10 på Sorø og Dianalund Bibliotek og på Sorø Biblioteks hjemmeside. De koster 90 kr. pr. styk inkl. kaffe/te og et stykke kongelig kage.

Læs mere og køb billetter

 

Materialer