To lokale forfattere i samtale

Af elte
03.05.21
Forfattersamtale mellem de lokale forfattere Karen Inge Nielsen og Aske Munk-Jørgensen d. 8. maj kl. 11.

I denne forfattersamtale taler de to soranske forfattere primært  om bøgerne Færgemanden og Retfærdig Vold, om arbejdsprocessen, inspirationskilder og hvordan det er, at skrive indenfor en ny genre.

Karen Inge Nielsen har siden debuten i 2017 primært beskæftiget sig med fantasygenren, og det er blevet til hele 2 serier, nemlig Ravneskrig og Djævlepassagen. I år udkom hendes første krimi, Færgemanden, der foregår i grænselandet. Bogen omhandler grænseoverskridende kriminalitet på mere end een måde. Der er tale om hardcore krimi, hvor vægten er lagt på opklaringsarbejdet og retsmedicinen. Alt er fiktion, men der er elementer fra virkelighedens verden i plottet. Til daglig arbejder Karen Inge Nielsen som bioanalytiker inden for patologisk anatomi, og det er blandt andet erfaringer herfra, der danner baggrund for de retspatologiske scener.

Aske Munk Jørgensen romandebuterede i 2015 med kortromanen Kærlighedens Væsen. Efter novellesamlingen Åbne døre, lukkede døre fra 2016 har han udgivet både en krimi og en horrorroman. Han er aktuel med den historiske roman Sfærernes musik, der udkom tidligere i år om en mand, der kæmper med at finde sin plads i verden. Aske er nysgerrig af natur og kreativt set rastløs. Han er ikke tilfreds med at producere én bestemt type roman, men fælles for alt hvad han skriver er en levende interesse i menneskets eksistensvilkår. Hvad er et godt liv? Hvad er rigtigt og forkert i en sommetider forvirrende og uoverskuelig verden?

Udover at udkomme på samme forlag og være bosiddende i samme kommune, kender de 2 forfattere hinanden fra tidligere arrangementer på biblioteket, og kan helt sikkert få en interessant samtale om 2 bøger, der trods de begge bevæger sig indenfor samme genre, alligevel er meget forskellige.

Vi er meget spændt på at høre de 2 forfattere tale sammen og interviewe hinanden. Når forfattere taler sammen, opstår der ofte en helt anden dialog, end når der sidder en interviewer og stiller spørgsmål de måske har fået mange gange før. Samtalen kan tage en helt anden drejning, og bliver meget mere levende, når de selv får lov til at tale om det der driver dem og måske endda stiller hinanden de spørgsmål de gerne selv ville stilles.

Forfattersamtalen finder sted lørdag d. 8. maj kl. 11 på Sorø Bibliotek. Arrangementet er gratis, men kræver billet, der kan hentes her på Bibliotekets hjemmeside eller på et af de 2 biblioteker i den betjente tid.