FT 2019 – ”Kamp til stregen”

Af elte
13.05.19
Læs om Sorø Biblioteks dækning af valgkampen til Folketingsvalget.

Der kommer til at ske mange ting på de to biblioteker under valgkampen.

  • Valgkampen set igennem Karrikaturtegninger fra dagens aviser

Dagligt finder biblioteket en karikaturtegning fra en af dagens aviser som vi kopiere og forstørre og sætte den i display, som placeres ved indgangen i Infoområdet på begge biblioteker sammen med bøger om valget, aktuelle emner, politikeres biografier m.m. 

  • Afgiv din tilkendegivelse på biblioteket i glascylindere med små bolde

For hver uge vil vi stille et spørgsmål, som borgerne kan give deres mening til kende på. Vi arrangerer på begge biblioteker glascylindere med mulighed for at markere sin holdning på forskellige spørgsmål, som vi vil skifte med kortere intervaller igennem valgkampen:

  • Vælgerdebatmøde på Sorø bibliotek som afholdes på Akademi den 22. maj kl 19

Vi vælger at afvikle et Klassisk vælgermøde med repræsentanter for de enkelte opstillingsberettigede partier.

Det afvikles på Sorø Akademi hvor der er plads nok til alle, der ønsker at komme og lytte med. Det er gratis at deltage i arrangementet.

Det er Sorø bibliotek, der er arrangør, men rammerne er store nok på akademiet til at vi kan være der.

Moderator for debatten bliver Trine Sick. Alle partier er inviteret og de sidste deltagere er ved at falde på plads nu.

Læs mere om debat- og vælgermødet.

  • Brætspilscafe lørdag den 1. juni på Sorø bibliotek– tænk strategisk som en politiker

Brætspillenes tema vil være brætspil omhandlende politik og strategi, men man er selvfølgelig velkommen til at benytte af hele bibliotekets spilsamling. Den lørdag præsenterer vi et nyt højaktuelt politiskquizspil, hvor du kan teste evnerne til at blive valgt til folketinget eller bliver minister. Vi stiller brætspillene frem med lidt snack i åbningstiden mellem kl. 10-13. Men man kan sagtens bliver og spille hele eftermiddagen.

  • Børnevalg 2019

Sorø bibliotekerne og alle landets børnebiblioteker inviterer nu til Børnevalg 2019, for at styrke børnenes forståelse og lyst til at deltage i demokratiet. Frem til den 5. juni kan danske børn gå til stemmeboksene og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg.

Danmarks børnebiblioteker er klar med et stærkt hold af kandidater og bibliotekerne bliver oversvømmet af valgplakater. Der er helt nye navne på listen i år, som samlet udgør et rigtig stærkt felt med en bred afspejling af børnenes favoritter. Børnene kender nemlig kandidaterne særdeles godt, for det er figurer fra børnebøgerne der er på børnenes stemmeseddel. Blandt de 10 kandidater er Antboy og Karmaboy og Clara fra Vildheks

Ved kommunalvalget i november 2017 deltog 15002 børn og 69 biblioteker i børnevalget, hvor Villads fra Valby vandt en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer og på valgsproget om ”Ja til slik”.

Læs mere om valget her http://www.børnevalg.dk/

  • Afstemningssted Dianalund bibliotek

Det bliver igen muligt at brevstemme på Dianalund bibliotek fra den 16. maj til og med den 1. juni. Det har været gjort med stor succes ved tidligere valg. Derfor er vi naturligvis også afstemningssted denne gang.

EP valget kan man også brevstemme til på Dianalund bibliotek til og med den 23. maj.