En aften med Maren Uthaug - UDSOLGT

Af elte
26.01.18
Torsdag den 15. marts kl. 19-21 kommer tegner og forfatter Maren Uthaug til Sorø Bibliotek. OBS UDSOLGT.

Maren Uthaug er ophavskvinde til den populære stribe ”Ting jeg gjorde” på Politikens bagside, hvor hun med et glimt i øjet fortæller om små hændelser i dagligdagen. Hendes tegnestil er minimalistisk, men meget udtryksfuld. Figurerne minder om tændstikfigurer, men i hænderne på Maren Uthaug kommer der med få men præcise virkemidler liv i figurerne - retningen på et par hårtotter fortæller bedre end ord om tegneseriefiguren er glad eller ked af det. Hvordan gør hun – det vil hun indlede denne aften med at vise. Streg for streg vil hun vise, hvordan hun formår at få en fortælling til at vokse frem på papiret. 

Maren Uthaug vil efter denne seance fortælle om sine romaner. Hun debuterede som romanforfatter i 2013 med bogen ”Og sådan blev det”. Den anmelderroste debutroman blev i 2017 fulgt op af ”Hvor der er fugle”. Romanerne udspiller sig i henholdsvis Sameland i Nordnorge og i Uthaug i Midtnorge. Maren Uthaug er selv født i Nordnorge, men som 8-årig valgte hendes familie at flytte til Danmark. Her var alt anderledes – naturen, sproget og kulturen. Flytningen var svær for Uthaug, hun følte sig fremmed, anderledes og rodløs. Disse følelser går som en rød tråd gennem hendes romaner, som er mere alvorlige og dybe end hendes striber.

Maren Uthaug er kendt for at være en levende foredragsholder, som med sin umiddelbare og charmerende facon har unge som ældre blandt publikum i sin hule hånd fra start til slut.

Billetpris: 50 kr. Billetter kan købes fra den 15. februar på bibliotekerne i Sorø og Dianalund i betjent tid eller på Sorø Biblioteks hjemmeside.

Klik her for at komme til billetsalg på hjemmesiden.