Biblo på udebane

Af elte
26.05.16
Litteraturoplevelser til lands, til vands og med bus. Sorø Bibliotek lancerer et nyt koncept - Biblo på udebane, der bringer litteraturen ud i byrummet og naturen.

Orme og fluer på Parnas, Ingemann på Sorø Sø, Fantasy på Sorø Musiske Skole og en bus(littera)tur i Sorø og Dianalund. Sorø Bibliotek lancerer et nyt koncept - Biblo på udebane, der bringer litteraturen ud i byrummet og naturen.

Hvordan aktiverer vi Sorøs rige litterære kulturarv? Kan vi skabe et anderledes møde med litteraturen, der ikke er knyttet til bibliotekets fysiske rum? Og hvordan gør vi mødet med litteratur til en social oplevelse? Det er nogle af de spørgsmål, Sorø Bibliotek ønsker at udforske med projektet Biblo på udebane, der i 2016 kommer til at bestå af 4 arrangementer. Her vil man kunne opleve børnelitteratur formidlet i naturen, høre Ingemanns salmer i skønne omgivelser, slippe fantasien løs med både ord, sminke og film, og tage på en anderledes bustur gennem Sorø kommune.

Penge fra Kulturstyrelsen

Sorø Bibliotek har fået støtte fra Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre til projektet.

- Vi er glade for, at Kulturstyrelsen støtter projektet og følger det på sidelinjen, siger Formand for Kultur og Fritidsudvalget, Jørgen Larsen. - Ved at inddrage andre kunstarter, aktører og den lokale natur appelleres der til alle sanser, og litteraturen bliver formidlet på en anden måde end den, der traditionelt hører biblioteket til.

Biblo på udebane

Litterære Lørdage. Sådan var arbejdstitlen på projektet, da Sorø Bibliotek ansøgte Kulturstyrelsen om støtte. Men siden da har projektet fået en kreativ og kommunikativ overhaling af Cumuli, der valgte at tildele projektet timer fra deres kulturpulje. De har givet projektet en klar profil både grafisk og markedsføringsmæssigt. 

- Biblo på udebane rammer kernen i projektet, der netop har til formål at afprøve nye, og anderledes måder at formidle litteratur og nå sine brugere, fortæller Mia Sørup, der er leder af Sorø Bibliotek. - Så i den forstand er vi rent faktisk på udebane, forklarer Mia, der arbejder på, at Biblo på udebane bliver en fast del af Bibliotekets tilbud fremover.  - Biblioteket er meget andet og mere end materialeudlån. At formidle litteratur på en alternativ måde er en anden måde at gøre opmærksom på bibliotekets mange kvaliteter og tilbud.

Fakta om Biblo på udebane:

Biblo på udebane består af i alt 4 arrangementer i 2016:

Billetter

Børnearrangementet er gratis. En let frokost kan tilkøbes for 60 kr. pr. person. Hvis man ønsker frokost, skal man købe billet på Sorø eller Dianalund Bibliotek forud for arrangementet.

De øvrige arrangementer koster 60 kr. pr. deltager. Prisen inkluderer lidt at spise undervejs. Billetter købes på Sorø eller Dianalund Bibliotek.

Fakta

Kulturstyrelsen har støttet projektet med 77.760 kr.