Biblo og Berømt Bysbarn

Af elte
10.09.18
Lulu, Ludvig og levende musik. Lørdag den 6. oktober inviterer Biblo på udebane til en formiddag i kabarettens navn.

Vi tager fat i bysbarnet Lulu Ziegler, der gav kabaretten sit helt eget særpræg og fik succes i både ind- og udland. Dagen vil byde på en spændende cocktail af foredrag, musik og lidt godt til ganen.  

Lørdag den 6. oktober har du mulighed for at høre mere om den farverige Lulu Ziegler, der er en af vores største kabaretsangerinder. Lulu Ziegler er født og opvokset i Sorø og tog sin eksamen fra Akademiet.

Hun var inspireret af kabaretterne i 1930’ernes Berlin og tog Bertolt Brechts tekster med hjem til det danske publikum. Hendes åbenlyse venstreorienterede holdninger tvang hende til at flygte til Sverige under krigen, men det afholdte hende ikke fra at optræde.

Lulu Ziegler sang viser skrevet af kendte forfattere som Poul Henningsen og Kjeld Abel, men hun medvirkede også i film og åbnede sin egen kabaret. Hun havde et opfattende repertoire, hvor sangene Den sidste turist i Europa og Vildandens sang er blandt de mest kendte. Hun rejste meget fra sted til sted, da hun mente, at hendes særpræg var så stort, at det let kunne blive for meget, hvis hun blev for længe et sted.

Dagen vil byde på et foredrag ved Rikke Rottensten fra Revymuseet, som fortæller om tiden, kabaretten og Lulu Ziegler. I pausen serveres der i bedste kabaretstil lidt til ganen og et glas bobler, hvorefter der er mulighed for at høre Lulus viser, når PH-duo spiller et udvalg af Lulu og Poul Henningsens kendte viser.

Info om arrangementet:

Biblo og berømt bysbarn

Lørdag den 6. oktober kl. 11-15.

Kulturcafe Ludvig,

Ingemannsvej 5, Sorø

Billetpris 90 kr.

 

Billetterne kan købes på bibliotekerne i Sorø og Dianalund samt på bibliotekets hjemmeside.