Tema: Perleplader

Af mope
02.11.16
Stik børnene en plade, så går det strygende! Martin giver dig her en (perle)række af bøger om perleplader samt en lille appmeldelse.

Hama Universe. 
Tilgængelig: Google Play + App Store 
Pris: Gratis.

Indrømmet, som fader til to dejlige unger, hænder det da at der bliver produceret en perleplade fra fars hånd, i hyggeligt selskab med ungerne. Men… så er det lige noget med at ungerne vil have den samme perleplade, eller vil bruge de samme farver, og nogle gange gider lillesøster ikke bruge de store perler, men de små som storebror har. Indenfor et sekund er smilene væk, og der er kommet et u på hyggen. Og hvis man er rigtig heldig, har man sluttelig et kulørt Walt Disney-hav af forskellige perler på gulvet.

Det må og kan der gøres noget ved: Løsningen er app’en Hama Universe. Bag app’en står Malte Haaning Plastic, som også står bag de berømte Hama perler. App’en er lækkert designet, med flotte farver og nem navigering i de forskellige perleplade-universer. Som indgang har man mulighed for at vælge de gængse, runde, firkantede eller hjerteformede plader. Men, der findes også tre forskellige universer, hhv. et Pirat-, et Prinsesse- og et Cirkus univers, med tema-plader som fx et piratskib, et prinsesseslot, en prinsesse, en klovn eller elefanter i cirkus. Temapladerne er på forhånd angivet med hvilke farve perler, der skal være hvor. Når man har lavet en plade, kan man ”stryge” denne, hvorefter den vil komme til syne i det valgte univers. Hvis man benytter sig af de gængse plader, vil man ligeledes kunne plastre planeten i Hama Universe til med sine kreationer.

Generelt er app’en virkelig god til prisen, den er nemlig gratis. Og, selvom der selvfølgelig er et element af reklame i, at app’en læner sig op af Hama-produkterne, bliver det aldrig påklistret. Hvis man skulle komme med en indvending, er det at det ikke er muligt at freestyle på tema-pladerne, og stryge sit resultat. Det vil sige man ikke selv kan vælge farven på prinsessens kjole eller cirkusklovnens bukser. Men, taget i betragtning af den underholdning, man alligevel får leveret, for 0,- kr., så er det ikke noget forhindrer en anbefaling herfra.

Materialer