Puk Damsgård vinder Læsernes Bogpris 2015

Af elte
20.04.15
Puk Damsgård vinder "Læsernes Bogpris 2015" med bogen »Hvor solen græder«.

Skønlitterære værker på stribe var nomineret, men det blev journalisten Puk Damsgård der løb af med sejren som vinder af årets "Læsernes Bogpris 2015" for bogen "Hvor solen græder". Læsernes Bogpris er en velrenommeret pris der hvert år uddeles af Berlingske og Danmarks Biblioteksforening. 

Det er sjældent set at en journalist vinder en læserpris, men læserne var enige og Berlingskes litteraturredaktør gav Puk disse ord med i talen på årsmødet: "Det er ærefrygtindgydende,« sagde Søren Kassebeer, "at Puk Damsgård kan udøve journalistik, under så vanskelige vilkår. Han roste »Hvor solen græder« for dens suveræne blanding af coolness og empati, kompetence og nærvær.  (kilde: Berlingske)

Puk Damsgård arbejder som DRs-korrespondent i Mellemøsten og har, med fare for sit eget liv, rejst illegalt rundt i Syrien for at give sine seere og læsere et førstehåndsindtryk af forholdene i det krigshærgede land. Bogen er skrevet med baggrund i disse oplevelser og "giver et grumt og uafrysteligt indblik i en række menneskeskæbner i et land i opløsning"(Kilde: Litteratursiden

Konflikten i Syrien er kompleks, men Puk Damsgaard formår med sit personlige engagement og sin redegørelse for Syrienskonfliktens udvikling, at rive læserne med. "Bogen forudsætter ikke et indgående kendskab til konflikten i Syrien, men kan læses umiddelbart som en gribende beretning om menneskeskæbner i et land i splid med sig selv" (kilde: Litteratursiden) Man bliver klogere og rørt af at læse Puk Damsgårds: "Hvor solen græder".

Læsernes Bogpris 2015 blev overrakt til Puk Damsgård på Danmarks Biblioteksforenings Årsmøde tordag d. 16 april. 

Hvis du ikke har læst "Hvor solen græder" endnu, så kig forbi biblioteket. Vi har Puk Damsgaards bøger. Se dem på listen her. 

Oprindelig skrevet af gh, Randers Bibliotek.

Materialer