Helle med bogen "Når krigen slutter"
Helle med bogen "Når krigen slutter"

Helle anbefaler

Af doha
17.04.20
Helle anbefaler 5 gode bøger, sæt dem på din huskeliste eller lån dem på eReolen. OBS: Det er ikke alle titlerne, som er på eReolen.

Hvad hedder du og hvad er dit arbejde? Hej! Jeg hedder Helle og  har været ansat på Sorø Bibliotek som biblioteksassistent siden kommunesammenlægningen i 2007. Du kan primært møde mig i ekspeditionen dels under bibliotek og dels under Bykontor. Mange tænker nok, hvad er forskellen på en bibliotekar og en biblioteksassistent. I dag dækker vores arbejdsområde nærmest det samme. Men oprindeligt er biblioteksassistenternes uddannelse mere af administrativ karakter. Hvorimod bibliotekarerne er specialister på formidling til lånerne.  Det betyder for mig i dag, at jeg på lige fod med min bibliotekar-kollega også finder bøger til vores lånere og det er en skøn opgave, men når en låner skal bruge noget mere specifikt til f.eks. en studieopgave, så giver jeg opgaven videre til en bibliotekar, som er langt bedre til at finde den slags.

Hvad læser du lige nu? Jeg er nu i gang med at læse en bog af Bent Haller: Når Krigen slutter. Den starter i 1940 i Danmark og handler om pigen Edith, der forelsker sig i en østrigsk soldat. Edith bliver gravid og man følger hendes liv igennem krigstiden og efter, hvor hun skal leve med skam og frygt for at blive afsløret som tyskertøs. Det er en interessant og god bog som skildrer hverdagen under besættelsen og hvordan familier på bedste vis overlever, samtidig er det også en kærlighedshistorie.

Hvad har været din største læseoplevelse det sidste år?  Den bedste bog, jeg fornylig har læst bliver nok Forbandede yngel af Anne-Cathrine Riebnitzsky. Det er en interessant og gribende roman om Lisa der er udsendt soldat i A…., hun er opvokset i en familie med 3 søskende og forældre der udøver psykisk og fysisk vold. Lisa fortæller i bogen om sin barndom og familie.

Er der en bog/genre du ikke bryder dig om? Jeg læser både romaner, krimier og erindringsbøger. Men fantasy har jeg det svært med, jeg har ikke læst ret meget af den genre og kan ikke rigtig finde mig til rette i den.

Hvis jeg skal vælge 5 bøger, som jeg synes du skal sætte på din huskeliste, så bliver det: