Foto af Elisabeth
Foto af Elisabeth

Elisabeth anbefaler sommerlæsningsbøger

Af doha
13.07.20
Elisabeth anbefaler gode bøger, sæt dem på din huskeliste eller lån dem på eReolen. OBS: Det er ikke alle titlerne, som er på eReolen.

Hvad hedder du og hvad er dit arbejde? Hej - Jeg hedder Elisabeth og jeg er bibliotekar. Jeg læser næsten udelukkende ebøger for tiden, så jeg er flittig bruger af eReolen. Jeg læser næsten indenfor alle genrer, og selvom jeg elsker spændende bøger, prøver jeg at variere min læsning så meget som muligt, for ikke at blive for fastlåst i mine læsevaner.

Hvad læser du lige nu? Lige nu læser jeg den uhyggeligt aktuelle The Hate U Give af Angie Thomas, mens jeg venter på at min reservering af thrilleren En Anynom pige af Greer Hendricks på eReolen bliver tilgængelig igen, da jeg sidst ikke nåede at læse den færdig….

Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig? Det er et svært spørgsmål, synes jeg, men jeg husker tydeligt den første gang jeg havde den særlige følelse af, at blive suget ind i en bog og miste fornemmelsen af tid og sted. Jeg sad på biblioteket og havde fået fingre i den første DragonLance bog, og jeg kan huske, da min far kom og hentede mig, kunne jeg ikke forstå, at det allerede var tid til at gå hjem, for jeg var helt opslugt.

Hvad har været din største læseoplevelse det sidste år? Jeg er helt vild med Henriette Hesselholdts fantasyserie Gudernes Kamp, hvor bind 2 ”Den knuste gud” udkom tidligere i år. Det er klassisk, charmerende og spændende fantasy, der for alle os, der fx læste netop Dragonlance som børn, føles som at ”komme hjem”, og så er det godt skrevet og med et fantastisk persongalleri, man kun kan elske.

Er der en bog/genre du ikke bryder dig om? Næ, det er der faktisk ikke, men jeg orker ikke rigtig bøger, der indeholder en masse detaljerede beskrivelser og meget lidt dialog. Jeg elsker velskrevet dialog, og beundrer især forfattere, der kan skrive dialog, hvor en masse siges mellem linjerne.  Jeg elsker også bøger, hvor hovedpersonerne har en interessant dynamik imellem sig fx noget had-kærlighedsforhold, og så er genren for mig underordnet.

På bibliotekets hjemmeside, kan man lave en huskeliste med de bøger, man gerne vil læse – når man får tid. Nævn 5 du har på din huskeliste.
Daniel Cole: ”Bødlen” – den for mig længe ventede fortsættelse til krimien Kludedukken, der også har en spændende og anderledes antihelt i en af hovedrollerne.
 

Ambrose Parry: ”Dødskunsten” – fortsættelsen til den fantastiske ”Al kødets gang”, en historisk krimi fra Edinburgh, hvor kirurgi og anæstesien i sin tidligste udvikling spiller en central rolle.

Blake Crouch: ”Recursion” – håber den snart bliver oversat, ellers må jeg læse den på engelsk. Jeg var vild med forfatterens ”Dark Matter”, en spændingsbog om parallelle verdner men med et meget menneskeligt fokus, der også handler om de valg vi træffer (og ikke træffer) i tilværelsen.

Noah Hawley: ”En god far” – for nogle år siden læste jeg hans bog ”Faldet”, hvor en flyulykke optrevles vha. nogle punktnedslag i de involverede personers liv, så man ganske langsomt bliver klogere på, hvad der er sket, hvordan og hvorfor. Det er uhyre velfortalt og meget spændende, selvom det ikke som sådan er en spændingsbog. Jeg har hørt at ”En god far” skulle være mindst lige så god, og jeg er vild med Noah Hawleys måde at skrive på og hans evne til at gøre det så levende, så man næsten kan blive helt usikker på, om det er noget man har læst eller en film man har set.

Aske Munk-Jørgensen: Gamle venner – her til sidst har jeg faktisk snydt lidt, for jeg har allerede læst den, men det synes jeg også du skal! Horror af en lokal forfatter, hvor handlingen primært udspiller sig i Sorø. Lad os bare sige, at efter du har læst den, bliver området omkring søen og banen aldrig det samme for dig igen…

Det var 5 gode anbefalinger, men jeg har flere gode læseoplevelser at byde på...