Illustration: Science fiction
Illustration: Science fiction

Dansk science fiction - inspirationsliste

Af elte
12.09.22
En liste over nyere danske værker, udvalgt af foredragsholder A Silvestri.

I sidste uge havde vi besøg af forfatter, redaktør, foredragsholder oma. A. Silvestri, der holdt et blændende foredrag under titlen "Fremtidsbilleder - når litteraturen om fremtiden spejler nutiden " om science fiction. 

Men hvad er der egentlig med den genre, hvorfor synes mange forfattere at den er så spændende, mens den samtidig blandt mange læsere er overset, indimellem nærmest misforstået? Det gjorde A. Silvestri os klogere på i et foredrag, der var en tour de force gennem genrens historie og karakteristika og med særlig fokus på danske værker. Fra Niels Klims underjordiske rejse over Niels E. Nielsen til nyere litterære stjerner som Olga Ravn og Kaspar Colling Nielsen. 

Genren forholder sig ofte til den verden vi allerede lever i, de udfordringer, dilemmaer og tendenser, der måske allerede eksisterer. Menneskenes forhold til hinanden, til videnskaben og ikke mindst klimaet er ofte centrale temaer. Genren tør sætte nutidens spørgsmål, store som små, under debat og fremmane billeder af nære eller fjerne fremtider.  

A. Silvestri havde udarbejdet en litteraturliste, med nogle gode læseforslag, både til individuel læsning, men også nogle der kan bruges som samtalebøger i læsekredsen. 

Læs mere om A. Silvestri.

Materialer