Anbefaling: "Ishavspirater"

Af doha
18.04.17
Annemarie anbefaler "Ishavspirater" skrevet af af Frida Nilsson til højtlæsning.

Da jeg fik denne bog i hånden, kunne jeg straks se, at det lige var noget for mig. Det er en eventyrlig og spændende fortælling i klassisk stil, og ved læsningen kom jeg til at tænke på Brødrene Løvehjerte. Helt på højde med Astrid Lindgren er den ikke, men næsten.

2 piger, Siri og Miki lever med deres far i et land højt mod nord.  Tilværelsen er barsk, børnene må hjælpe med til at finde mad, men de lever i en kærlig familie, så de har et godt liv…. lige indtil den dag, da lillesøster Miki bliver kidnappet af den onde pirat Hvidhoved. Han er frygtet, da han bruger børn i sin diamantmine, og ingen kommer derfra i live. Siri føler, at det er hendes skyld, at Miki blev bortført, så hun drager ud på en farlig rejse til Hvidhoveds ø for at redde sin søster. Bogen er barsk og spændende. Siri møder folk på sin rejse, der vil hende det ondt, men heldigvis også en enkelt, der på grund af sin egen fortid hjælper hende, og lige til det sidste er vi spændte på, om det lykkes for hende at redde sin søster.

Bogen har noget på hjerte om kærlighed mellem søskende, om kærlighed til natur og dyr, og om at kæmpe for det man elsker.
Bogen egner sig godt til højtlæsning i familien, hvor børnene skal være mindst  8 - 9 år.

 

Anbefalingen er skrevet af Annemarie Hansen, Sorø Bibliotek.

Materialer
Reservér
  • Bog

Ishavspirater

Af Frida Nilsson (2016)
Læs mere