Alice med bogen "Huset i Buckly Street"
Alice med bogen "Huset i Buckly Street"

Alice anbefaler

Af doha
10.04.20
Alice anbefaler 5 gode bøger, sæt dem på din huskeliste eller lån dem på eReolen. OBS: Det er ikke alle titlerne, som er på eReolen.

Hvad hedder du og hvad er dit arbejde? Hej - Jeg hedder Alice og jeg er biblioteksassistent. I møder mig på biblioteket og bykontoret i Sorø og på biblioteket i Dianalund, når jeg betjener brugerne og så møder man mig fx til tirsdagstræf på Sorø bibliotek. Jeg holder meget af at læse og læser meget forskelligt: Krimi, slægt, romaner, fantasy etc..

Hvad læser du lige nu? Lige nu læser jeg Huset i Buckley Street af Marcia Willett.

Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig? Det er svært at sige. Jeg kommer fra en læseglad familie og har altid læst meget. Både tegneserier, kærligheds, ungdoms og spændingsromaner, både drenge og pigebøger, og krimier.

Hvad har været din største læseoplevelse det sidste år? Det kan jeg ikke helt svare på. Men jeg har lige læst “Hende der må dø”  af David Lagercrantz, der afsluttede Millennium serien som Stieg Larsson begyndte. Egentlig vidste jeg ikke helt om jeg orkede mere i den historie, men det var alligevel rart at få en (måske lidt overraskende) slutning.

Er der en bog/genre du ikke bryder dig om? Jeg læser ikke digte og heller ikke gysere og science fiction. Bøger uden en god slutning er jeg ikke fan af.

Hvilke 5 titler, kan du anbefale til huskelisten?
Fortidens skygger af Kelli Estes. En virkelig god bog om Inara som fra sin tante arver Rothesay på en lille ø, hvor hun har tilbragt alle sine barndoms somre. I huset finder hun et smukt silkebroderet ærme fra en kimono. Ærmet fortæller en grum historie om amerikansk racisme.   Den er overraskende, spændende og inspireret af virkelige hændelser og har selvfølgelig også kærlighed med i fortællingen. Jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig.

Husk mig! af Lesley Pearse. En spændende og nok også lidt barsk historisk roman om unge Mary Broad der har stjålet en kyse og derfor i 1786 sendes fra England til Australien som straffefange fordi de engelske fængsler er overfyldte.

Ræk mig stjernerne af Jojo Moyes. En dejlig bog om kærlighed, venskab, bibliotekarer og biblioteker i Kentucky USA i 1930-1939. En bog der minder meget om den, fordi den omhandler samme periode og emne er: Bibliotekarens virkelige liv af Lynn Austin. Måske titlen fortæller hvorfor jeg tænkte jeg måtte læse den.

Slægten på Jamaica af Michelle Paver. 1. bog i en serie på tre (de to andre hedder “Sophies arv” og “Belle”). Underholdende slægtsroman om livet sidst i 1800- tallet i England og Jamaica.

Efter en opvækst i et barskt England kommer de to søstre Madeleine og Sophie tilbage til deres slægts landsted på Jamaica. Vi følger familien gennem tykt og tyndt, kærlighed og venskaber, sorg og glæde.

Pigen fra Napoli af Lucinda Riley.  Dramatisk og gribende kærlighedsroman om sangtalentet Rosanna Menicis rejse fra Napolis fattige gader til verdens største operascener. Mens jeg læste den fik jeg virkelig lyst til også at høre hende synge. Min datter som aldrig læser en bog færdig, blev vild med den og læste rub og stub. Men Lucinda Riley skriver også medrivende.