Fotografi af Arne Woythal
Fotografi af Arne Woythal

Om dette arrangement

Tid
15:00 - 16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
For voksne

Vide Verden - Lokale Stemmer: Arne Woythal

12.10.23
Forfatter, foredragsholder og tidligere drabsefterforsker Arne Woythal gæster biblioteket.

Arne Woythal har været ansat 40 år i politiet, og i mere end 25 år har drabsefterforskning været hans metier. Han har forrettet tjeneste i Gladsaxe Kriminalpolitis Afd. A, Rejseholdet drabssektion og Københavns Vestegns Politis afdeling for Personfarlig Kriminalitet.

Sideløbende med sin karriere i drabsafdelingen har Arne Woythal været international instruktør for Rigspolitiet og i den forbindelse været udsendt til en række af verdens brændpunkter: Afghanistan, Irak, Kosovo, Libanon, Sydafrika, Malawi, Rwanda, Kenya, Uganda, Sydsudan, Ghana og en række andre lande. Han har også i en periode fungeret som leder af Sydgrønlands politi.

I dag er Arne Woythal en etableret forfatter og foredragsholder. Siden starten af 2023 har han været bosiddende i Sorø, og vi har derfor inviteret ham indenfor til vores populære arrangementskoncept ’Vide Verden – Lokale Stemmer’, hvor vi inviterer Sorø-borgere til at dele deres viden og kunnen.

Arne Woythal står bag foreløbig 2 romanserier: Romanserien om Rasmus Berg og drabsafdelingen, der tæller 5 romaner, og senest 2 bøger i serien om den sydøstsjællandske havneby Kongsvig.

Udover de 7 krimier, omfatter hans forfatterskab 2 erindringsbøger og en bog om hans farfars oplevelser som krigssejler under 2. Verdenskrig.

Til foredraget fortæller han om sine kriminalromaner, men naturligvis også om sin karriere og de to erindringsbøger: ’På min vagt: 40 år i dansk politi’ om den lange karriere i politiet og ”I krig med Politiet” der er hans øjenvidneberetning fra tiden som politimentor i Afghanistan.

Foredraget løber af stablen torsdag d. 12. oktober kl. 15 på Sorø Bibliotek. Det er gratis at deltage, men kræver billet, der kan hentes på bibliotekerne i den betjente tid eller på her på hjemmesiden.

Materialer