Foto af tjeklisten
Foto af tjeklisten

Om dette arrangement

Tid
18:00 - 20:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
For voksne

Kriseparat – klar dig selv i 3 døgn

26.08.24
Sorø Bibliotek er vært for BorgerBeredskabets kursus "Kriseparat – klar dig selv i 3 døgn".

Kan du og din familie klare jer i 3 døgn? Strømmen er gået. Butikkerne kan ikke åbne, og ingen kan sige, hvornår strømmen kommer tilbage. Er du forberedt?
Når større dele af samfundet rammes, tager redningsberedskabet sig først og fremmest af vores kritiske samfundsfunktioner, så f.eks. sygehuse og plejehjem kan fungere. Imens skal du og din familie kunne klare jer selv i jeres bolig. Tænk også på naboen – og hvad der sker i dit område.

Hvis du kan undgå at belaste beredskabet, er du med til at sikre, at redningsberedskabets ressourcer bliver brugt, hvor der er mest brug for akut hjælp.

På kurset lærer man:

  • at tage vare på jer selv og familien, naboen og jeres bolig
  • om redningsberedskabet i bred forstand
  • at forebygge, så ulykker og skader helt undgås
  • at forberede, så man er klar
  • hvad man kan gøre
  • hvordan man udarbejder en tjekliste

Alle får ‘Min tjekliste’ med hjem

Tag ansvar for fællesskabet

Vi tager det for givet, at faciliteter som vand, varme og elektricitet altid virker. Men vi kan komme i en situation, hvor forsyningen svigter i kortere eller længere tid, uden vi ved, hvornår den vender tilbage. Både i hverdagen og i en nødsituation, har vi et ansvar for at kunne tage vare på os selv. Kan du klare dig i 3 døgn og tage vare på dig selv, din nabo og din bolig, er vi nået langt, når det kommer til vores fælles samfundssikkerhed. Så kan myndigheder og beredskab danne sig et overblik og hjælpe, hvor der er størst behov.

Kurset er arrangeret af BorgerBeredskabet under Beredskabsforbundet. Link til BorgerBeredskabet.

Billetter
Kurset er gratis at deltage i, men kræver billet af pladshensyn. Billetter kan hentes på bibliotekerne i betjent tid eller her på hjemmesiden.

Kaffe/the
Vi serverer en kop kaffe/the til dette arrangement. Du er mere end velkommen til at medbringe din egen kop, så vi kan spare på engangskopperne.

Parkering
Der er gode parkeringsmuligheder omkring Sorø Bibliotek & Bykontor. På Storgade og torvet er det muligt at parkere i en tidsbegrænset periode. Der er flere steder med handicapparkering i Storgade. Blandt andet to pladser ved Biblioteksporten ind til Den Grønne Scene. Derudover er det muligt at parkere i Munkevænget samt ved Holbergarkaden med indkørsel fra Rolighedsvej.

Elevator
Arrangementet foregår på 1. sal, hvor der er adgang via trappe og elevator.

Venteliste
Hvis arrangementet er udsolgt, har du mulighed for at skrive dig på en venteliste. Hvis der frigives billetter, vil du modtage en mail fra Place2book og her gælder først til mølle-princippet. 

Afbestilling
Hvis du bliver forhindret i at deltage i et arrangement, hvor du har købt/booket en billet, så ser vi gerne, at du afbestiller din billet. Så har vi mulighed for at tilbyde din plads til en anden.