Læge og aldringsforsker Henning Kirk

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Ruds Vedby Sognegård
Rudsgade 15C
4291 Ruds Vedby
Lokalitet
Foredragssalen
Arrangører
Målgruppe
For voksne
For voksne

Godt nyt om gamle hjerner

02.09.21
Foredrag med Henning Kirk, aldringsforsker, dr.med og forfatter til en lang række bøger om hjernen.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med DGI.

Hjernen er et livslangt byggeprojekt. Vi bygger op, ud, til og om hele livet, og derfor kan vi også blive ved med at lære nyt og udvikle en række kompetencer. Hvis vi forbliver fysisk og kognitivt aktive, nedbringer vi samtidig risikoen for demens. Den stigende aktivitet i de nye ældregenerationer er med til at forklare, at der i disse år ses færre nye tilfælde af demens.

Vi er glade for at Henning Kirk har sagt ja, til at holde foredrag som en del af projektet Hold Hjernen Frisk der har fokus på hvordan vi kan træne evnen til at erindre. Henning Kirk vil under sit foredrag give konkrete råd om, hvordan man kan styrke sin hjerne og forebygge demens.
Henning Kirk har som læge og aldringsforsker i hele sin karriere beskæftiget sig med alder, sundhed og forebyggelse. Han var leder af Gerontologisk Institut 1989-98 og har siden skrevet en række bøger om hjernens vedligeholdelse. Hans nyeste bog “Godt nyt om gamle hjerner” udkom i marts 2020.

Alle interesserede er meget velkomne til at trække en gratis billet til en siddeplads.

Om Hold Hjernen Frisk

Med bevillinger fra Nordea-fonden indgår Sorø Bibliotek & Bykontor i DGI’s projekt ’Hold Hjernen Frisk’ med et forløb for seniorer i Ruds Vedby.

Målet er at omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der holder hjernen i gang: vandreture, huskelege og spændende samtaler.

I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaserede viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet, der er støttet af Nordea-Fonden.

 

Materialer