Psykolog og håndarbejdslærer Anne Kirketerp

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
For voksne

Craft-psykologi

21.03.22
Sundhedsfremmende fordele ved håndarbejde og håndværk.

Det har fået en renæssance at lave ”craft” altså lave noget skabende med hænderne. Uanset om det er broderi, strik, betonstøbning, syning eller tegning  så har rigtig mange opdaget, hvor dejligt det er at være helt fordybet og opleve den tilstand af ”meningsfuld selvforglemmelse”, når projektet bare overtager alle tanker.

Vi ved, at vi får det godt af at arbejde med vores passion/hobby. Vi glemmer alt andet for et stykke tid, når vi helliger os arbejdet med craft. Men hvorfor er det sådan? Hvad er psykologien bag?

Det er sundt at have 10 projekter på én gang!

Denne aften kan du høre om 5 års forskning om alle de sundhedsfremmende fordele det har at lave craft og  ikke mindst høre det videnskabelige argument for, hvorfor det er vigtigt at have 10 projekter i gang samtidig! Vi har nemlig inviteret Anne Kirketerp, der er Håndarbejdslærer, Psykolog, Ph.d. og Ophavskvinde til området craft-psykologi til at holde foredrag om emnet. Anne Kirketerp har også skrevet bogen 'Craft-psykologi - sundhedsfremmende fordele ved håndarbejde og håndværk', meget interessant bog.

Publikum er selvfølgelig velkomne til at medbringe et strikke, hækle m.v. under foredraget.

 

 

Materialer