Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
For alle

Septembers udstilling: Inge Schmidt

01.09.23 - 30.09.23
Månedens udstilling i september er maleren Inge Schmidt fra Slagelse.

Jeg holder af farver. At give den hvide flade liv er sjovt. Wassily Kandinsky (russisk maler), sammenligner maleri med musik. Mit instument er farverne.

Modtog min første undervisning primo 70´erne, hos kunstner Lillian Ahlstrand, dengang brugte man oliefarver. Terpentinlugt og lange tørretider. Der kom andre interesser som jeg prioriterede højere.

Ultim 90´erne tog jeg maleriet op igen. Dennegang blev det akvarel hos kunstner Kirsten Kjær-Jørgensen. Akvarelmaling er ikke let, men ret håndterbart rent praktiskt. Ligeså er det et middel som egner sig godt til "maling i det fri". Det blev til mange dejlige timer.

Siden har jeg frekventeret andre undervisere, og afprøvet forskellige malermedier som acryl, farveblyanter, oliepastel m.m.

Maleriet kan betragtes som et billede på vores indre verden, det som ikke ses udefra. og som kan være lige så ustyrligt som planterne og farverne. Min verden tager udgandspunkt i naturen, og jeg bruger denne billedmetafor for at skabe noget smukt men også gerne lidt vildt (ekspressionistiskt). Jeg vil gerne vise en anden verden midt i det hverdagsagtige.

For tiden bruger jeg mest acrylmaling som giver mulighed for, ret hurtigt at dække større flader. Med den korte tørretid kan jeg eksperimentere og hurtigt teste ændringer, hvilket passer mig godt.

Ved opbygningen af værket lægger jeg vægt på komposition, farvevalg samt lys og skygges indvirkning på billedet.

Ud over planterne facineres jeg meget af skyer samt landskabets farveflader. Processen er vigtig, men det er nu det færdige billede som er mit mål