Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
For alle

Maj måneds udstilling: Tina Elf

01.05.19 - 31.05.19
Maj måneds udstiller i Kunstgangen på Sorø Bibliotek & Bykontor er Tina Elf fra Ruds Vedby.

Tina har mere end 25 års undervisnings erfaring i formidling af kunst, praktisk som teoretisk, og hun er ”en kvinde med orden i den faglige værktøjskasse”, som hun selv udtrykker det.

På udstillingen vil Tina præsentere 6 sprit nye gennembearbejdede skitse oplæg, som efter rentegning, farvelægning med akvarel, optegnet kontur- og teksturmæssigt med diverse permente markers nu står kniv skarpe.

Udstillingen kan ses i maj måned i Bibliotekets åbningstid.

Tina Elf fortæller om sig selv:

Kort og temmeligt meget selektivt udvalgt fra cv.- oprindelig uddannet inden for klassisk Tegning og Skulptur, - b.la, fra Teknisk skole, Frederiksberg, Glyptoteket/København, samt figurativ tegning/modellering Københavns Kunstskole med overbygning i stenhugning igennem en periode 6-7 år og meget meget mere.  Debuterede på Den Fris efterårs udstilling i ´92 med en granit skulptur – og flere yderligere udstillinger også på andre censurerede udstillinger. Har deltaget i Kunstdage i Pinsen i en årrække.

At komme igennem nåleøjet til en af de officielle censurerede udstillinger, er nærmest lige så svært som, at kunne udstille i Sorø Biblioteks Kunstgang, J idet der her, er så lang en venteliste. Tak for muligheden.

Jeg satte mig i januar for at lave mindst 6 skitser til viderebearbejdelse frem til udstillingen her og nu i maj på Sorø Bibliotek & Bykontor.

Jeg er personlig umådelig glad for at kunne præsentere 6 sprit nye gennembearbejdede skitse oplæg, som er blevet rentegnet på mit lysbord, samt farvelagt med akvarel og optegnet kontur- og teksturmæssigt med diverse permanente markers.

Jeg vil på udstillingen undersøge, hvordan mine surreelle blyants tegninger, som jeg kalder dem, kunne/vil tage sig ud i farver og hvordan udtrykket, grå toner og farver evt. virker på modtageren: “Vil det påvirke udtrykket også formsprogsmæssigt. Oplevelsesmæssigt som sansemæssigt? ”Det må Du/I Selv skønne.

Denne udstilling er også en udstilling i forhold til de mere ”håndværksmæssige krav”, hvilket er modsat min forrige udstilling på Sorø bibliotek, for nogle år siden i Kunstgangen, “ Vejen til Doleres, titel uden lærred, “ hvor afsættet var selveste Jesus vandring til korset i påsken og min perspektivering dengang var, og hvilke kors vi hver især bærer i livet.

Så denne udstilling her er mere” ud i det blå- kigge op i skyerne - nogle der husker det? Barndommens glæde også, naivt måske..?.”

Jeg husker forsat, som barn at ligge med hovedet oppe i bilens bagrude og kigge på skyerne - skyernes foranderligere formationer og danner billeder for mit indre blik- nærmest ind imellem historie fortællinger.  Også nu som ældre, blot sidde på en stol og kigge på himlen og genfinde den, - kigge på mug skjolder i væggene, se og sanse noget i barken etc.  Tilgangen til den kreative motor er så umådelig mangfoldig - måske den glemte vej til barndommens land... - vores bedste gave er, at kunne skabe.

Jeg har over 25 års undervisnings erfaring i formidling af kunst, praktisk som teoretisk, med mange forskellige mål og aldersgrupper samt samarbejder med både f.eks. Sorø Kunstmuseum med udvikling af lærings forløb, også som kunstnerisk leder etc. Både fra daghøjskole regi, folkeoplysningen, mest fra kultur institutioners fra Næstved og særligt her fra Sorø Musiske skole, hvor jeg er tovholder på basis linjen, overbygning, samt talent- linje og workshops. Tegning, maleri, skulptur- herunder tegneserie, skulptur, akvarel mm.

Jeg spænder bredt - min faglige ”værktøjskasse” er i orden, og kan nogen bruge mine kompetencer er man velkommen til at kontakte mig.