Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
For alle

Juni måneds udstilling: Tina Elf

01.06.18 - 30.06.18
Vejen til Dolores, Titel uden lærrede” er titlen på en serie af 6 billeder, som danner rammen for udstillingen i juni måned.

Vejen til Dolores maleri

Tina Elf skriver om sig selv:

Vejen til Dolores, Titel uden lærrede” 

er titlen på en serie af 6 billeder, som danner rammen for min udstilling på Sorø Bibliotek & Bykontor i juni måned.

Jeg påbegyndte selve optegningen under fuldmånens vandrende lys, igennem vinduerne over nogle dage, hvor jeg havde udspændt syrefrit kraftigt akvarel papir med malertape på gulvet i stuen. 

Jeg tegnede de konturer op jeg så. Det, at indimellem at tillade sig selv at arbejde så at sige sammen med naturens egen rytme, giver nogle andre og uforudsigelige oplæg, som indimellem fungerer og til andre tider overhovedet ikke. 

I denne serie, som jeg arbejdede med løbende over 3 måneder lykkedes det.

Jeg påbegyndte serien i marts fuldmåne og afsluttede serien i maj måned.

Serien kan ses samlet og udmærket hver for sig som et selvstændigt værk.

Hvad handler ”Vejen til Doleres, Titel uden lærrede” om:

Dels handler den om, at huske, at vi er på en lille bitte planet navngivet Jorden som vist nok er den eneste planet med liv? i et enormt Univers som ikke engang videnskaben har sit overblik over.  Og i og med så mange solsystemer, nyligt i vores tid opdateret, at parralel verdner sørme også findes, SÅ husk undren.

Husk at undres, at være undrende, at undersøge, at se. Blev vi til på jorden på frø ude fra universet??

Og det at underes over dette og huske vores ansvar på jorden her, som mere eller mindre er i opløsning: vise vores taknemmelighed og tage ansvar i det omfang vi kan.

Trods det, så er vi vist alle taknemmelige og ydmyge over, at solen og varmen stråler og skinner efter en drøj og mørk lang vinter. Vi kigger på de stjerneklare aftenhimler, mælkevejen og fuldmånen og undres forsat: hvor kommer vi fra og hvor skal vi hen?. Det handler serien også om. Den handler også om en af de mest solgte bøger i verden, nemlig Biblen og jødernes konge Jesus, der med sine healende evner fik folkeskarerne med sig -måske datidens revolutionær samt mødet med svigt fra vennekredsen og forrådelse, bagvaskelse og svigt

Det at Magten i skikkelse af Agustus valgte at korsfæste ham, for dernæst at angre hans beslutning fortæller jo også om, at det, der skete i den fortælling og helt frem til genopstandelsen- rent faktisk er noget vi alle kender til, hvis vi tænker og mærker efter. OG Det sker forsat. Vi har alle igennem livet fået ”kors” at bære på eller lært at slippe dem. Nogle ”kors” skal vi lærer af og nogle skal vi slippe, hvis muligt.

Uden dog at blive for religiøst orienteret, så er serien jo også udtryk for en slags dannelses rejse og i den kontekst den er beskrevet i den gamle bog, så kan de forhold forsat perspektiveres op til i dag, dog uden at en defineret religion, kan tage æren.

Helt personligt havde jeg det vildt godt med at arbejde med den serie og at give mig selv en opgave, hvor optegningen egentlig foregår via månes lys- vandring og hvor jeg ikke kan kontrollere om Månen skal flytte lidt til venstre eller til højre.  Det næste var, at få formsproget til at fungere så kompositionerne blev så optimale som muligt. Jeg havde det virkelig godt med at arbejde med den serie.

Materiale mæssigt: Jeg har anvendt 350 grams akvarel syrefrit akvarel papir, diverse tegnemedier, som grafit, grafic vandbaseret, akvarel blyant, diverse kunst kridt, flydende tush

Kom og se serien på Sorø Bibliotek. Gratis adgang. Ingen fotos er tilladt!

Billederner smukt indrammet og monteret i paspartout, de er til salg, enten som samlet værk eller som enkelte billeder. Henvendelse til Kunstneren.

Jeg debuterede på den censurerede efterårsudstilling på Den FRI i ´92 med granit skulptur og har ligeså haft koldnålsraderinger med på censuret udtilling – deltaget i kunstdage i pinsen i 9 år endtil 2015 og har i øvrigt udstillet mange forskellige steder.