Sorø Bibliotek
  Du er her: Startsiden - Selvbetjening


Selvbetjening


Bestil bøger og musik m.m.

Forny dine lån

Download musik, lydbøger og e-bøger

Biblioteksvagten

Hvis du ikke finder det du søger

Pinkode og e-mail

Databaser - adgang hjemmefra

Kontakt Biblioteket

Se hvad du har lånt og bestilt

Betal dine gebyrer over internettet

Nyt: download film fra filmstriben.dk


Bestil bøger og musik m.m.

Du kan se vores materialer i Sorø Biblioteks base. Her søger du i alle materialer på Sorø og Dianalund Bibliotek. For at bestille/reservere skal du have en pinkode. Lånernummeret er dit cpr-nummer. Der er også adgang til basen fra Startsiden.


Hvis du ikke finder det du søger

Du kan bruge Bibliotek.dk til at søge i alle biblioteks-baser i Danmark. Du skal bruge dit cpr-nummer og vælge Sorø og Dianalund Bibliotek som afhentningssted. Det er ikke vigtigt hvor materialet befinder sig, vi prøver at skaffe det til dig, og du får besked når materialet kan hentes. Skriv meget gerne din e-mail-adresse på bestillingen, hvis vi får brug for uddybende oplysninger, eller skal sende dig et svar.


Se hvad du har lånt og bestilt

Åbn Bibliotekets søgebase og log dig på.
Brug cpr-nummer og pinkode og klik på lånerstatus.
Du kan nu se hvad du har lånt og hvornår de skal afleveres.
Du kan desuden se, hvad du har reserveret eller bestilt fra andre biblioteker.
Reserveringer kan slettes direkte, bestillinger skal du kontakte Biblioteket for at annullere.


Forny dine lån

Øverst på Lånerstatus-siden kan du forny dine lån. Enten enkeltvis, eller dem alle på en gang. Reserverede eller for sent afleverede materialer kan ikke fornys. Du kan højst forny et materiale 2 gange. Materialer lånt fra andre biblioteker kan du ikke selv forny. Det skal ske via personalet.

Vigtigt!
Hvis du sidder ved en offentlig computer – f.eks. på Biblioteket – skal du huske at klikke på ”Log ud”, når du er færdig. Ellers kan andre se dine låneroplysninger.
Pinkode og e-mail

For at bruge de fleste af Bibliotekets selvbetjenings-muligheder, skal du have en pinkode. Den får du på Biblioteket, og den består af fire tal, som du selv vælger.
Hvis du har en e-mail og bruger den jævnligt, kan den lægges ind i bibliotekssystemet. Så får du hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser m.m. pr. mail. Ændrer du e-mail-adresse, er det meget vigtigt at du giver os beskedBetal dine gebyrer over internettet

Du kan betale gebyrer og erstatninger til Biblioteket med dit dankort. Via din lånerstatus kan du gennemføre en betaling af dit mellemværende. Du kan kun betale hele beløbet, hvis du vil betale en del af regningen, skal du henvende dig til Biblioteket. Læs hvordan du gør på siden om webbetaling.

Download musik, lydbøger og e-bøger

Hvis du bor i Sorø Kommune og er registreret som låner på Sorø og Dianalund Bibliotek, kan du gratis hente musik BibZoom og lydbøger fra Netlydbog. Husk at du skal vælge Sorø Bibliotek nederst på siden på Netlydbog.dk. På Bibzoom kan du streame musikken til din egen computer eller dit mobile enhed døgnet rundt, året rundt.

Besøg BibZooms hjemmeside.

Besøg Netlydbog.dk.

Besøg eReolen.Databaser - adgang hjemmefra

Sorø Bibliotek har tegnet abonnement på en række databaser, hvoraf du kan søge i de fleste hjemmefra. Betingelsen for at få adgang er, at du bor i Sorø Kommune, er indmeldt som låner på Sorø Bibliotek og har en pinkode. Der er elektroniske ordbøger, udenlandske aviser, landefakta, naturvidenskab o.m.a.

Læs mere om betalingsdatabaserne.

 


Download film fra filmstriben.dk

Filmstriben.dk giver dig adgang til både spillefilm, kortfilm, dokumentarfilm og tegnefilm for både børn og voksne. P.t. er der 1200 forskellige film, som du frit kan vælge imellem. For at få adgang skal du være bosiddende i Sorø Kommune og være tilmeldt som låner med pin-kode. Du kan låne op til 2 film pr. måned. Du har adgang til filmen i 24 timer.

Besøg filmstriben.dk


Biblioteksvagten - dit bibliotek udenfor åbningstiden

Har du et spørgsmål du mangler svar på, og Biblioteket er lukket, kan du prøve Biblioteksvagten.
Her kan du via internettet stille spørgsmål til en bibliotekar. Der er åbent de fleste dage mellem 8 og 22.
Adressen er:www.biblioteksvagten.dkKontakt Biblioteket

Sorø Bibliotek

 
Hovedbiblioteket

Storgade 7, 4180 Sorø
Email:
biblioteket@soroe.dk
Telefon: 5787 7000
 


Dianalund Bibliotek

Sømosevej 44, 4293 Dianalund
Email: dianalundbib@soroe.dk
Telefon: 5787 7030
 


 
 
Startsiden
 

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Sidst opdateret 06-05-2013